סושי – אחד המזונות הפופולאריים בעולם המערבי, נחשב בעיני רבים למזון דל בקלוריות.
בעוד שהסושי היפני המסורתי מכיל אורז ובשר דגים או מזון ים אחר דל בשומן, הסושי בגרסתו המערבית עשוי להכיל אבוקדו, מיונז, שמנת וגבינות שמנות, אשר תורמים לתכולת שומן וקלוריות גבוהה.
להבדיל מאורז מבושל, האורז המשמש להכנת סושי מושרה בחומץ וסוכר אשר כמובן מעלים את ערכו הקלורי.
אחת הסיבות שסושי נתפש כמזון דיאטטי היא כנראה אופן הגשתו – אסטטי וחתוך למנות קטנות. יחידה ממוצעת של סושי מכילה כ 50 - 60 קק"ל, כמות קלוריות אשר מתקרבת לזו של פרוסת לחם או שתי פרוסות לחם קל ( 70 ).
להזכירכם רול מכיל לרוב 8 יחידות, לא הייתם אוכלים 6 – 7 פרוסות לחם
בארוחה נכון?...
לפניכם ערכים של רולים שונים וערכי יחידות בודדות.