Facebook
כתבות ומאמרים אחרונים באתר
ישנו דגן מושלם לפתיחת היום, אשר מהווה חלופה בריאה וזולה בהרבה מאשר דגני הבוקר התעשייתיים, ניתן להכין ממנו עוגות ועוגיות דיאטטיות ובריאות ואפשר להכין ממנו ארוחה באותה הקלות כמו שמכינים "מנה חמה" או כוס תה.   
 
שיבולת השועל הינו דגן נפוץ, ניתן לפגוש דגן זה גדל בצידי הדרכים. ישנם סוגים שונים של שיבולת שועל בשוק, הפתיתים השלמים אשר דורשים זמן בישול ממושך והפתיתים הגרוסים - אשר ניתן להכין מהם דייסה במספר דקות, פשוט שופכים עליהם מים חמים, עד דרגת הסמיכות הרצויה ממתיקים והרי יש לנו דייסת שיבולת שועל. 
 
 
5 סיבות לאכילת שיבולת שועל                                                    
 
1. שיבולת שועל מהווה מקור לבטא גלוקאן, סיבים מסיסים. צריכה יומית של למעלה מ – 3 גרם של בטא גלוקאן עשויה לגרום לירידה ברמות הכולסטרול "הרע" בדם – LDL. כוס שיבולת שועל מבושלת מכילה כ 4 גרם של סיבים תזונתיים.
 
2. שיבולת שועל מהווה מקור לחלבון ( אם כי לא  חלבון שלם ), ברזל, נחושת, סלניום, אבץ, ויטמיני B ואשלגן, בתוספת פיטוכימיקלים מועילים.
 
3. כמו דגנים אחרים העשירים בסיבים תזונתיים, שיבולת שועל יכולה לסייע בשמירה על משקל (על ידי הגדלת תחושות של שובע) ושליטה ברמת הסוכר בדם. 
 
4. לשיבולת שועל ישנה פעילות פרוביוטית,  אכילתה מגרה את הצמיחה של חיידקים מועילים במעי הגס. 
 
5. בגלל השפעתה על הורדת רמת הכולסטרול בדם, שיבולת שועל יכולה לשאת הצהרת בריאות כי היא מפחיתה את הסיכון למחלות לב וכלי דם. 
 

 
איך אפשר לשלב את שיבולת השועל בחיי היום יום?                       

לשיבולת השועל אין טעם דומיננטי. ניתן לשלב מזון זה וליצור ממנו מזונות בעלי טעם מתוק ומלוח. 
ניתן להוסיף את שיבולת השועל למרקים ותבשילים שונים לקבלת מרקם סמיך ועשיר.
ניתן להכין דייסות שיבולת שועל במגוון אופנים, על בסיס מים, חלב, חלב סויה. 
ניתן להכין עוגות ועוגיות משיבולת שועל. 
 
טיפ להקלה על שיעול – אם אתם סובלים משיעול כרוני שלא עובר, ורק גורם לכם לגירוי יתר ולשיעול נוסף, בשלו שיבולת שועל במים חמים, כמות המים צריכה להיות כזו שתקבלו תערובת דלילה למדי, שימו לב שהמים מתחילים לקבל גוון לבן ( אלו חלק מהסיבים שמתמוססים אל המים ), לאחר 5 דקות סננו את פתיתי שיבולת השועל מהנוזל, תמתיקו עם דבש ותשתו. מובטחת לכם הקלה. 

נכון שלשמע המושג "דגני בוקר" עולה לנגד עינכם תמונה של קופסה מעוצבת אשר מכילה דגני בוקר תעשייתיים? ובכן רובם המכריע לא עוברים את מבחן הממתק, על כך כתבתי בעבר בכתבה "איך נבחר דגני בוקר" , מצערת העובדה שילדים מקשרים את המושג "ארוחת בוקר בריאה" לדגני הבוקר התעשייתיים. 


שיבולת שועל