© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!

מושגים

פרוקטוז - Fructose

לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום

 
פרוקטוז הינו חד סוכר בעל שישה פחמנים, נוסחתו הכימית הינה C6H12O6.
פרוקטוז נחשב לסוכר הפירות, למרות שפירות מכילים בנוסף גם גלוקוז וסוכרוז – דו סוכר המורכב מגלוקוז ופרוקטוז.
 
מקורות תזונתיים: פירות באופן כללי, כגון: תפוחי עץ, בננות, אפרסקים, תאנים, תמרים, שזיפים, תפוזים, ירקות כגון: סלק, גזר, פלפל אדום, בצל, בטטה, קנה סוכר, דגנים: תירס.
 
פרוקטוז נספג באופן ישיר במעי אל הכבד. רוב כמות הפרוקטוז אשר מגיעה אל הכבד נשארת בכבד ואינה עוברת אל שאר רקמות הגוף, להבדיל מגלוקוז, אשר עובר ממערכת העיכול אל הכבד ומשם אל זרימת הדם הפריפרית.
 
בכבד פרוקטוז עשוי לעבור המרה לשומנים  - טריגליצרידים ובאופן עקיף המרה לגלוקוז.
 
אי סבילות לפרוקטוז
ישנם אנשים אשר אינם מסוגלים לספוג את הפרוקטוז באופן תקין מהמעי אל הדם. במקרה שכזה פרוקטוז מצטבר במעי הדק וגורם לתופעות לוואי דומות לאי סבילות ללקטוז – כאבי בטן, שלשול וגזים.
 
 
בצורתו המזורחנת פרוקטוז הינו חד סוכר בעל תפקיד עיקרי במספר רב של ריאקציות ביוכימיות כגון: גליקוליזה, מעגל הפנטוז פוספט.