תבשיל חומוס ותרד

מתכונים

רוצים להתפנק עם שוקי עוף? הרי לכם מתכון מהיר . המתכון מתאים לספורטאים, עלייה במסת השריר, סוכרתיים. המתכון נטול גלוטן. 
מצרכים                                                                                   

•  2 כוסות גרגירי חומוס מוכנים מקופסת שימורים –  170 גרם כל כוס.
•  קופסת תרד  - 250 גרם.
•  2 בצלים בינוניים – 170 גרם כל אחד.
•  עגבנייה בינונית – 170 גרם.
•  3 יחידות שיני שום –  4 גרם ליחידה.
•  פלפל שחור גרוס לפי טעם.
•  1/2 כפית מלח מופחת נתרן.
•  1/2 כפית פפריקה מתוקה.
•  לא חובה: קוביית פטרוזיליה קפוא.
•  לא חובה: קוביית שמיר קפוא.
•  קמצוץ כמון – 1/8 כפית.


אופן הכנה                                                                               

קוצצים את הבצל בקוצץ ירקות ( מומלץ SLICER ( מחממים סיר על להבה גבוהה, מרססים תרסיס שמן ( מומלץ VALIRA למילוי רב פעמי ) ומטגנים את הבצל כ 5 דקות עד אשר יזהיב.
כותשים את שיני השום. חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות. מוסיפים אותם לסיר ומערבבים למשך כ 2 דקות.
מנמיכים ללהבה בינונית. מוסיפים את גרגירי החומוס, פלפל שחור גרוס, מלח, 1/2פפריקה מתוקה, כוס מים ומערבבים למשך כ 2 דקות.
מוסיפים את התרד, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים למשך כ 3-5 דקות עד שעלי התרד מתרככים.
( מומלץ: מוסיפים את קוביות השמיר, הפטרוזיליה וקמצוץ הכמון, מערבבים )
מערבבים וממשיכים בישול למשך כ 10 דקות נוספות.

המתכון מתאים להכנת 3 מנות.
ניתוח תזונתי למנה / קציצה
ערכים למנה.
קלוריות: 270 קק"ל.
פחמימות: 50 גר'.
חלבונים: 15 גר'.
שומנים: 1 גר'.
מנה מחושבת כ - 
3 מנות פחמימה
 2/3 מנת חלבון.  
בתאבון