מצרכים
• קילו בקר- מסוג לבישול שמתאים לשעתיים (כתף עגלה, צלי כתף, פילה מדומה. אפשר לשלב. )
• חבילת גבעולי סלרי ללא עלים- 360 גרם - לחתוך לעיגולים בגודל בינוני.
• ראש שורש פטרוזיליה גדול– 200 גרם - לחתוך לחתיכות קטנות.
• 1 גזר בינוני- 100 גרם - לחתוך לעיגולים בגודל בינוני.
• חבילת ערמונים קלויים – 100 גרם ( מומלץ אריזה סגורה אורגנית ), לחתוך לרבעים.
• בצל גדול – כ 300 גר' – לחתוך לריבועים בינוני/ רצועות בינוני.
• 10 שזיפים מיובשים – כ 120 גר' - לחצות.
• צימוקים לבנים - 50 גר'. לחצות או לקצוץ.
• 1/2 כוס יין אדום ( ¼ בבשר, ¼ ברוטב ).
• 15 שיני שום – קצוץ גס.
• 5 עלי דפנה / תימין.
• כפית בהרט.
• כפית דבש.
• 1/2 כפית קינמון ( ¼ בבשר, ¼ ברוטב).
• כפית פפריקה מתוקה.
• 1/2 כפית מלח.
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
• 2 כפות שמן - 30 גר' / אפשר תרסיס.
• 1.5 - 2 כוסות מים.
אופן הכנה
ניתן להשתמש בפרוסות או בקוביות בשר.
מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה, מרססים שמן זית וצולים כדקה שתיים את הבשר מכל כיוון כך שיקבל גוון אפרפר. מניחים בצד.
מחממים סיר על אש גבוהה - מניחים בסיר את חתיכות הבצל, מרססים בשמן זית ומטגנים כ- 3 דקות עד שמזהיב במעט.
מוסיפים לסיר את גבעולי הסלרי, שורש הפטרוזיליה והגזר, מערבבים ועליהם מניחים את הבשר, ¼ כוס יין אדום, שום, תבלינים: בהרט, ¼ כפית קינמון, עלי דפנה/ תימין, פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח.
מוסיפים מים, מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים למשך כשעה וחצי.
מוסיפים את השזיפים, הצימוקים, הערמונים, כפית דבש, ¼ כפית קינמון, ¼ כוס רווחיין אדום, מערבבים, מכסים וממשיכים בישול על אש נמוכה למשך כחצי שעה ומגישים חם. (רק אם צריך מוסיפים קצת מים )
טיפ: אם נשאר מהתבשיל, שימו במקרר ויום למחרת תחממו. הטעמים ייספגו והבשר יהיה רך יותר.
המתכון מתאים להכנת 6 מנות.