• קילו בקר- מסוג לבישול שמתאים לשעתיים (כתף עגלה, צלי כתף, פילה מדומה. אפשר לשלב. )
• בצל גדול – כ 300 גר' – לחתוך לריבועים בינוני/ רצועות בינוני.
• 10 שזיפים מיובשים – כ 120 גר' - לחצות.
• צימוקים לבנים - 50 גר'.
• 1/2 כוס יין אדום ( ¼ בבשר, ¼ ברוטב ).
• 5 שיני שום – קצוץ דק.
• 5 עלי דפנה.
• כפית בהרט.
• 1/2 כפית קינמון ( ¼ בבשר, ¼ ברוטב)
• 1/2 כפית מלח.
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
• 3 כפות שמן - 30 גר'. 
• 1/3 כוס מים.

•  3 פלחי כרובית קטנים –  100 גר'.
•  1 פלח ברוקולי קטן – 60 גר'.
•  1/2 בצל סגול קטן – 50 גר'.
•  3 גבעולי בצל ירוק – 30 גר'.
•  1 פלפל צהוב בינוני – 140 גר'.
•  1 גזר קטן – 65 גר'.
•  3 עלי חסה.
•  10 עלי נענע.
•  6 יח' אגוזי פקאן – 12 גר'.
•  1 כפית שקדים טחונים / 5 גר'.
•  1 כף מיץ לימון – 10 גר'. 
•  פלפל שחור גרוס – קמצוץ.
מצרכים
מחממים סיר רחב על אש גבוהה, מרססים שמן זית וצולים כדקה שתיים מכל כיוון שיקבל גוון אפרפר. מניחים בצד.

מניחים בסיר את חתיכות הבצל, מרססים בשמן זית ומטגנים  כ 3 דקות עד שמזהיב במעט.

מוסיפים את הבשר, ¼ כוס יין, התבלינים: בהרט, ¼ כפית קינמון, עלי דפנה, שום, פלפל שחור ומלח.

מוסיפים מים, מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים למשך כשעה וחצי.

מוסיפים את השזיפים, הצימוקים, ¼ כפית קינמון, ¼ כוסיין אדום, מערבבים, מכסים וממשיכים בישול על אש נמוכה למשך כחצי שעה ומגישים חם.

טיפ: אם נשאר מהתבשיל, שימו במקרר ויום למחרת תחממו. הטעמים ייספגו והבשר יהיה רך יותר. 

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 189 קק"ל.
פחמימות: 17.5 גר'.
חלבונים: 5 גר'.
שומנים: 11 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
2 מנות שומן.
בתאבון

© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!

מתכונים

תבשיל בקר בארומת יין שזיפים 
וצימוקים