Facebook

בחורף כולנו מחפשים מנות מחממות, מפנקות וקלות להכנה.

תבשיל הגריסים החורפי עם פטריות וערמונים בארומת יער קסומה מביא את העומק של הפטריות, הקרמיות של הערמונים והניחוח המיוחד של שמן כמהין — שילוב שמרגיש כמו טעימה קטנה מהטבע, בלי לצאת מהמטבח.

מנה קסומה, מזינה ומושלמת לימים הקרים.

 
מצרכים

• כוס גריסי פנינה - 200 גר'. 
• פטריות שימג'י – 250 גר'.
• ערמונים מבושלים/קלופים  - 150 גר'. 
• בצל קצוץ - 150 גר'.
• 3 שיני שום. 
• 2 כפות שמן זית.
• שמנת צמחית לבישול – 125 גר'.
• ליטר מים.
• כפית מלח.
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
• 1/4 כפית אגוז מוסקט.
• 1/2 כפית לכל מנה - שמן כמהין להגשה בלבד. ​




אופן הכנה
 
שוטפים את הגריסים במסננת ומעבירים לכלי עם מים קרים להשריה למשך חצי שעה. 
 
בינתיים מכינים את כל שאר הרכיבים. 
 
1. קוצצים את הבצל קצוץ דק. בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן זית.
מטגנים על אש גבוהה את הבצל עד שקוף (כ־5 דקות), מוסיפים שום לעוד דקה.
 
2. פטריות – קוצצים.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן משחימות קלות ומוציאוּת נוזלים (5–7 דקות).
 
3. גריסים וערמונים
מוסיפים את הגריסים השטופים מערבבים כדקה. 
מוסיפים את הערמונים הקלופים מערבבים 1–2 דקות.
.4 הוספת נוזלים ותיבול.
מוסיפים 1 ליטר מים.
 
מתבלים:
1 כפית מלח (מתקנים בסוף עם צריך)
פלפל שחור
אגוז מוסקט.
 
5. הרתחה-  מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
ברגע שיש רתיחה — מנמיכים ל־אש בינונית–נמוכה.
המטרה: בעבוע עדין, לא רתיחה חזקה.
ואז בישול 40 דקות עד שהגריסים רכים לגמרי.
 
6. טחינה חלקית (ללא שמנת!)
לוקחים 2 מצקות של התבשיל - טוחנים בבלנדר/בלנדר מוט.
מחזירים לסיר ומערבבים.
 
7. הוספת השמנת.
מוסיפים 125 מ״ל שמנת צמחית לבישול.
מבשלים עוד 3–5 דקות על אש נמוכה בלבד.
לא להרתיח!
 
8. הגשה עם שמן כמהין. מוזגים לקערות.
מזליפים ½ כפית שמן כמהין לכל מנה ( אפשר כמובן להוסיף אם רוצים ). 
(לא לבשל איתו — הארומה נהרסת בחום!)


המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
 
ערכים למנה.
קלוריות: 330 קק"ל.
פחמימות: 47 גר'.
חלבונים: 8 גר'.
שומנים: 12 גר'.
מנה מחושבת כ - 
3 מנות פחמימה
½ מנת חלבון

 3 מנות שומן.

ניתוח תזונתי למנה / קציצה
בתאבון


תבשיל גריסים חורפי עם פטריות וערמונים בארומת יער קסומה

​​