Facebook

השעועית הירוקה יכולה להתווסף לכל ארוחת צהריים / ערב כמנת ירק משביעה ובעלת ערך תזונתי גבוה. קלה להכנה ועם הרוטב המתאים  - ממש מעדן. המתכון מתאים לירידה במשקל, סוכרתיים ולכל המטרות הקשורות לפעילות גופנית - בתאבון :-)
מצרכים                                                                                    

• שעועית ירוקה שלמה מוקפאת 800 גרם ( אפשר כמובן לקנות טריה ). 
• 2 כפות רוטב סויה דל נתרן.
• 1 כף סילאן.
• 1 כף שמן שומשום.
• 2 שיני שום טרי כתוש.
• 1/2 כפית רוטב צ'לי מתוק.
• פלפל שחור גרוס לפי טעם.


אופן הכנה                                                                                

בסיר לבישול השעועית: מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את השעועית, מערבבים ומחכים להרתחה נוספת. מערבבים ומנמיכים ללהבה נמוכה למשך כ- 3-5 דקות, עד אשר השעועית רכה, אך גם לא מדי רכה.
מסננים את השעועית.

בקערה נפרדת: מערבבים את רוטב הסויה, השמן שומשום, רוטב צ'לי והשום.

במחבת עמוק: מחממים על להבה נמוכה מחבת עמוק. מניחים את מרכיבי הרוטב למשך כדקה- שתיים ומערבבים. מניחים מעל הרוטב את השעועית, מערבבים כדקה- שתיים ומוציאים מהאש.
מגישים ובתאבון.
 
המתכון מתאים להכנת 5 מנות. 
ערכים למנה.
קלוריות: 77 קק"ל.
פחמימות: 15 גר'.
חלבונים: 3.3 גר'.
שומנים: 0.5 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה.

ניתוח תזונתי למנה 
בתאבון


שעועית ירוקה עדינה ברוטב