Facebook
על פי תקנות משרד הבריאות, מופיע סימון תזונתי על גבי אריזות המזון שאנו צורכים. הסימון התזונתי מספק לנו את המידע הדרוש כדי לדעת מהו ערכם התזונתי של המזונות והוא חייב לכלול 5 מרכיבים:
אנרגיה (קלוריות), חלבונים (גרם), פחמימות (גרם), שומנים (גרם)  ונתרן (מיליגרם).

התווית לרוב מתייחסת ל – 100 גרם מוצר, אלא שבדרך כלל המוצר לא שוקל 100 גרם ותצטרכו לחשב בעצמכם את כמות הקלוריות במנה אשר אותה אתם צורכים. לעיתים מודגש דווקא הסימון ליחידת מזון, כמו למשל בחטיפי אנרגיה, הסימון לרוב מסווה את העובדה שמדובר במוצר בעל אחוז שומן גבוה, לדוגמה: באיור הבא אנו יכולים לראות שחטיף אנרגיה במשקל 20 גר' מכיל 2.8 גר' שומן לחטיף, נראה מעט נכון? אך שימו לב שב – 100 גר' יש 14 גר' שומן. למעשה אתם אוכלים מוצר בעל 14% שומן ובעל 4.5% שומן רווי, זו הדרך הנכונה לבחון את ערכו התזונתי של המוצר. עובדה נוספת שיש לשים אליה לב היא כמות וסוג הפחמימות, המוצר עשיר בפחמימות, אך בטבלת הסימון התזונתי לא מצוינת כמות הסוכר הלבן שבו. 

 
אנו למדים על כך שהמוצר עתיר בסוכר לבן מרשימת הרכיבים. שימו לב שברשימת הרכיבים מצוי הסוכר במקום השני מתוך הרכב תערובת הדגנים ובמקום השני ברשימת הרכיבים הכללית   ( רשום כסירופ גלוקוזה – דרך נהדרת לרשום סוכר... ) ושוב במקום רביעי כסוכר! לעין הבלתי מיומנת נראה שסוכר נמצא במקום הרביעי ולא מדורג ראשון או שני ( למרות שגם מקום רביעי מכובד ), אך למעשה מדובר במוצר עתיר סוכר לבן, שומן ושומן רווי. אם היה מדובר במוצר אחר, ממנו הייתם אמורים לאכול כמות של מאה גרם ויותר, לא בטוח שהייתם קונים אותו. האם העובדה שמדובר בכמות קטנה מחפה על ערך תזונתי גרוע? השאלה היא מה התכוונתם לאכול? אם כוונתכם הייתה חטיף בריא ומזין, הרי שהחטאתם את המטרה בגדול, אם כוונתכם הייתה ממתק, אתם בכיוון הנכון.   
 


קריאת תוויות מזון -טבלת הערכים התזונתיים

לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום