Facebook

קציצות עוף עם שדרוג של בצל ופלפל, שהופכים את הקציצות למעדן מתקתק. מתכון מומלץ למי שאוהב מנות בשריות מתקתקות. המתכון מתאים למטרות ירידה במשקל, לספורטאים ועלייה במסת השריר.
מצרכים                                                                                   

•  קילו בשר עוף טחון.
•  פלפל אדום גדול 280 גרם- חתוך לריבועים קטן.
•  2 בצלים בינוניים – 450 גרם סכ"ה- חתוך לריבועים קטן.
•  ½ צרור פטרוזיליה טרי כ 35 גרם- קצוץ.
•  ביצה M.
•  פירורי לחם מטובלים  ( כתוב על האריזה שפירורי הלחם מטובלים ) - 15 גר'.
•  כפית גרגירי כוסברה שלמים.
•  כפית תבלין כוסברה טחון יבש ( בצבע חום ).
•  ¼ כפית מלח גרוס דק.
•  ¼ כפית פלפל שחור גרוס דק.


אופן הכנה                                                                               

לחמם מחבת על אש גבוהה, לטגן כ 5-7 דקות תוך כדי ערבוב תמידי את הבצלים והפלפל.
מיד להעביר לכלי עמוק.
לערבב את כל הרכיבים, כולל הבשר, הביצה, פירורי הלחם, התבלינים והפלפל והבצלים.

לחמם תנור על חום של 180 מעלות.
להניח על תבנית נייר אפיה ולרסס שמן זית בתבנית.
להכין 12 קציצות, גם אם קשה להכין ולהניח בתבנית - על דאגה בתום האפייה בתנור הקציצות יוצאות יפות כמו בתמונה.

לרסס שוב מעל כל קציצה שמן זית בצורה עיגולית ולהניח בתנור למשך כ 30 דקות. להפוך את כל הקציצות ולהמשיך לאפות למשך כ- 15 דקות עד אשר טיפה ישחימו.
 
המתכון מתאים להכנת 12 קציצות.
ערכים למנה.
קלוריות: 135 קק"ל.
פחמימות: 5 גר'.
חלבונים: 20 גר'.
שומנים: 3.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת חלבון,

½ מנת שומן. 

ניתוח תזונתי למנה / קציצה
בתאבון


קציצות עוף עסיסיות במתיקות עדינה