מצרכים
• 1/2 קילו בשר עוף טחון.
• תפוח עץ קטן קלוף – 120 גרם.
• גזר בינוני קלוף– 85 גרם.
• קישוא בינוני קלוף – 140 גרם.
• בצל בינוני קלוף – 150 גרם.
• 4 שיני שום – 16 גרם.
• 2 ביצים L.
• 2 פרוסות לחם כפרי ללא החלק הקשה – 60 גרם.
• 1/2 כפית מלח.
• פלפל שחור גרוס לפי טעם.
אופן הכנה
בקערה עמוקה: לגרד באמצעות פומפייה, בחלק הגס, את התפוח עץ, הגזר, הקישוא והבצל. לקטוש השום ולהוסיף לקערה. להרטיב את פרוסות הלחם, לסחוט מהם את המים ולפורר לגושים קטנים לתוך הקערה. להכניס שאר הרכיבים: הבשר, הביצים, המלח והפלפל הגרוס.
לערבב היטב, ממליצה עם הידיים J
להכין 16 קציצות בגודל בינוני.
אפיה בתנור: לאחר שהתנור חומם מראש, יש להניח בתבנית, על נייר אפיה את הקציצות במרווחים סבירים לאפיה למשך כ 20 דקות. לאחר מכן יש להפוך את הקציצות למשך 10-15 דקות נוספות.
בתאבון....