מצרכים
• כרישה גדולה – 400 גרם לחתוך לטבעות דקות ( ללא העלים )
• גבעול בצל ירוק – 25 גרם – לחתוך לטבעות בגודל בינוני גם את הלבן וגם את הירוק.
• בצל שאלוט גדול – 60 גרם- לחתוך לטבעות דקות וכל טבעת לחתוך לריבועים בגודל בינוני.
• ¼ כפית אגוז מוסקט.
• ¼ כפית קארי.
• ¼ כפית כוסברה חום.
• ¼ כפית פפריקה הונגרית מתוקה.
• כף שמן זית.
רכיבים לבשר:
• קילו חזה עוף טחון
• 2 ביצים
• כף קורנפלור גדושה + בנפרד כפית קורנפלור.
• ½ כפית מלח.
• ½ כפית פלפל שחור.
• תרסיס שמן זית.
אופן הכנה
מחממים תנור על חום 190 מעלות ( כדי שנכניס את התבנית בהמשך ).
מערבבים בקערה את הכרישה עם כף השמן כדי שתבריק.
מחממים מחבת על אש בינונית גבוהה. מניחים את הכרישה לטיגון, מוסיפים מדי פעם 1-2 כפות מים (או מעט מים בכוס) ומערבבים כמה דקות עד שהכרישה כמעט ורכה.
מוסיפים את בצל השאלוט, מערבבים עד ששניהם רכים, כעבור כמה דקות.
מוסיפים את התבלינים: אגוז מוסקט, קארי, כוסברה, פפריקה הונגרית מתוקה. מערבבים כדקה, מוסיפים את הבצל הירוק מערבבים כדקה. מוציאים מן האש ומניחים את תכולת המחבת בצלחת שטוחה כך שמיני הבצלים הצטננו.
בינתיים, מניחים נייר אפיה על תבנית.
בכלי נפרד עמוק, מערבבים את חזה העוף הטחון עם הביצים, כף הקורנפלור, המלח והפלפל השחור. נוצרת עיסה, אך לא שימו לב העיסה אינה צפופה ולכן קשה ליצור עיגולים יפים. לא נורא, מבטיחים שהקציצות תצאנה טעימות...
יוצרים מעין קציצות, למרות שנדבק לידיים ( אפשר להרטיב טיפה את הידיים ) מניחים 20 קציצות ברווחים ( כ 5 קציצות ב 4 שורות ). מפזרים מלמעלה עם האצבעות בעדינות- מעל כל הקציצות באופן שווה את כפית הקורנפלור ולאחר מכן מרססים כל קציצה עם תרסיס שמן זית.
מכניסים לתנור, כעבור 25-30 דקות הופכים אותם ( אם צריך מרססים בשמן גם את הצד השני ).
מכניסים בחזרה לתנור ל כ 5-7 דקות עד שהקציצות, בקצבותיהן השפיציות, בעלות גוון חום עדין ואף קריספי.
מומלץ לחכות שהקציצות יצטננו, אם תצליחו להתאפק, למשך כ 20 דקות ומגישים.
המתכון מתאים להכנת 20 קציצות.