ניתוח תזונתי / ערכים ליחידה
ערכים למנה.
קלוריות: 76 קק"ל.
פחמימות: 6.2 גר'.
חלבונים: 6 גר'.
שומנים: 3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
1/2 מנת פחמימה,
1/3 מנת חלבון
1/2 מנות שומן.
בתאבון
מצרכים
• 2 קופסאות טונה במים.
• גביע קוטג' 3%.
• 2 ביצים M.
• 2 כוסות חד פעמי שיבולת שועל להכנה מהירה, 140 גר'.
• בצל גדול, 240 גר'.
• 2 שיני שום כתוש – 8 גרם.
• כפית מלח – 3 גרם.
• 1/4 כפית פלפל שחור טחון דק.
• 3 כפות שמן זית.
• מוסיף לטעם ולמראה אך לא חובה  : 35 גרם תרד טרי קצוץ דק.
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הטונה במים ומסננים.

קוצצים דק את הבצל. מחממים מחבת על אש גבוהה, מרססים מעט שמן זית- כ 6 גרם- ומטגנים על אש גבוהה עד שיתרכך ויזהיב במעט. מניחים בצד שיתקרר טיפה.
בינתיים, מחממים תנור על חום של כ 160 מעלות.

בקערה גדולה:
טורפים את הביצה, מוסיפים קוטג' ומערבבים. מוסיפים שום, מלח, פלפל ומערבבים. מוסיפים קוואקר, טונה ובצל מטוגן- מערבבים היטב תוך שמועכים כך שהטונה תתפורר, עד שתיווצר עיסה אחידה וצפופה.
מי שהוסיף תרד- מוסיף לקערה תרד טרי קצוץ ומערבב.

בתבנית בתנור:
יוצרים בעזרת כף כ 20 קציצות עגולות ודחוסות ( כמו כדור פלאפל)  ומועכים אותן לעובי אחיד של כ 1-1.5 ס"מ.

מניחים נייר אפיה על מגש, מרססים מעט שמן זית כ 20 עיגולים קטנים על הנייר. מניחים את הקציצות על העיגולים שסימנו עם השמן וכעת מרססים במעגליות- גם מסביב לכל קציצה בקצוות ומעט מעל – כל כמות השמן שווה לסך כ 2.4 כפות.

מכניסים לתנור למשך כ 25 דקות, הופכים אותן למשך כ 15 דקות נוספות עד שהקציצות בעלות גוון חום בהיר ומרקם קריספי.

המתכון מתאים להכנת 20 קציצות. 
מתכון מעולה למי שאוהב טונה. מתאים גם לצמחונים. ניתן לשלב את המתכון בתפריטים למטרת ירידה במשקל, עלייה במסת שריר, מתאים לספורטאים הישגיים וכן לחובבנים. 

המרקם הקריספי החיצוני והמרקם הפנימי הנימוח גורמים לקציצות הללו לככב כמנה בארוחות עיקריות וכן כמנת ביניים. 

קציצות טונה ושיבולת שועל

מתכונים