Facebook

קציצות בקר על פי מתכון רומני, בעל טעם ייחודי. המתכון דל בפחמימות ומתאים לסוכרתיים ולספורטאים אשר רוצים לגוון את מנות החלבון בתפריט שלהם. 
מצרכים                                                                                    

•  600 גר' בשר בקר טחון דל שומן ( מומלץ לבקש לערבב עם מעט בשר       כבש ).
•  1 כרישה חתוכה לטבעות.
•  1 כף גדושה של שמיר קצוץ.
•  כף פירורי לחם מעורבבת עם כף קמח.
•  ביצה אחת.
•  2 בצלים בינוניים קצוצים דק.
•  6 שיני שום כתוש.
•  1 פרוסת לחם לבן דלת קלוריות, טבולה במים וסחוטה.
•  1/2 כפית מלח.
•  1/2 כפית פלפל שחור.
•  2 כפות שמן קנולה.


אופן הכנה                                                                                

יש לשמן מחבת רחבה עם כף שמן בעזרת נייר סופג, ולטגן את השום, הבצל והכרישה עד אשר הבצל זהבהב והכרישה רכה.

בכלי גדול (לא על האש) יש לערבב את הבשר הטחון ביחד עם השום, הבצל, והכרישה. 

ולאחר יש להוסיף לכלי הגדול חתיכות קטנות מפרוסת הלחם, ביצה, שמיר, מלח ופלפל- ולערבב. 

יוצרים קציצות, וטובלים אותן בפירורי הלחם המעורב בקמח.

'במחבת פסים' (המונע הידבקויות ואף מאפשר טיגון ללא שמן) משתמשים באותו נייר סופג שכבר השתמשנו וכן מוסיפים את כף השמן הנוספת כך שכל המחבת משומן קלות' ומטגנים את הקציצות על פי מידת העשייה הרצויה לכם.
 
המתכון מתאים להכנת כ - 20 קציצות. 
ערכים למנה.
קלוריות: 98.5 קק"ל.
פחמימות: 3.1 גר'.
חלבונים: 10.5 גר'.
שומנים: 4.7 גר'.
מנה מחושבת כ - 
½ מנת חלבון

 מנת שומן.

ניתוח תזונתי למנה / קציצה
בתאבון


קציצות בסגנון רומני