מצרכים
• 1 ספל קינואה – 220 גרם.
• חצי פרסה, רק החלק הלבן – 230 גרם.
• 2 גזרים קטנים– 60 גרם כל אחד
• בצל קטן – 130 גרם.
• 4 שיני שום - סה"כ 12 גרם.
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה.
• 1/2 כפית פפריקה חריפה.
• 1 כף רוטב סויה דל נתרן.
• 1 כף צ'לי מתוק.
• פלפל שחור גרוס.
אופן הכנה
לקצוץ בקוצץ ירקות ( מומלץ slicer ( את הפרסה והבצל.
לחמם סיר על אש גבוהה, לרסס באמצעות תרסיס שמן ( מומלץ VALIRA למילוי רב פעמי ).
לטגן על אש בינונית את הפרסה והבצל למשך כ 5-7 דקות, עד אשר יתרככו.
לגרד בפומפייה את הגזרים, לכתוש שיני השום. להוסיפם לסיר ולערבב כ- 3 דקות.
להוסיף את הקינואה ולערבב. להוסיף 2 ספלי מים רותחים, לתבל לפי טעם פלפל שחור גרוס,
להוסיף את שני סוגי הפפריקות ולערבב. לכסות את הסיר ולהמשיך בישול על אש נמוכה למשך כ- 15 דקות. להוסיף רוטב סויה, רוטב צ'לי מתוק, 2 כפות מים ולהמשיך בישול למשך כ 5 דקות נוספות עם מכסה סגור. להסיר מהאש, להניח בצד להמתנה למשך כ- 5 דקות ולהגיש.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.