מחממים סיר קטן על אש גבוהה, מרססים שמן עם תרסיס שמן, מניחים את האפונה ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מדי פעם מערבבים. (במידה ויש צורך תוסיפו 1/2 כוס מים ). כעבור חצי שעה מורידים מהאש, מערבבים ומניחים בצד.
מחממים סיר רחב על אש גבוהה. חותכים את הבצל לרצועות דקות. מטגנים את הבצל למשך כ 3-4 דקות. מוסיפים את קוביות העוף, מנמיכים את האש ומערבבים מדי פעם, למשך כ- 25 דקות.
מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, מכסים ומערבבים למשך כ- 5 דקות.
כותשים את השום, מורידים את עלי הטימין מענפיו. מוסיפים אותם לסיר הבשר וכך גם את רוטב הסויה והפלפל השחור. מערבבים למשך כדקה.
מוסיפים את האפונה לסיר הבשר ומערבבים. מכסים למשך כ 5 דקות.
מוציאים מהאש ומניחים את הסיר בצד שיתקרר במעט למשך כ 5 דקות.
המתכון מתאים להכנת 6 מנות.