Facebook

לאוהבי החצילים - מתכון שמשלב בין טעם בשרי לטעמו של חציל קלוי בתנור. ביס כייפי לשדרוג וגיוון המנה הבשרית שלכם ובנוסף צורת הגשה חגיגית ואסטטית.

המתכון קל להכנה ומתאים לספורטאים, עלייה במסת השריר, ירידה במשקל, סוכרת, נטול גלוטן. 

בתאבון!
מצרכים                                                                                   

• 2 יחידות חציל גדול / 3 בינוני– סך 1.2 קילו.
• 1/2 קילו חזה עוף טחון.
• 1 בצל לבן בינוני- גדול - 250 גרם.
• צרור כוסברה, רק עלים/ 3 טבליות קפוא.
• צרור פטרוזיליה, רק עלים / 3 טבליות קפוא.
• 8 שיני שום / 4 טבליות כתוש קפוא.
• כפית שטוחה תבלין קארי צהוב.
• 1/2 כפית תבלין בהרט.
• 1/4 כפית מלח.
• 1/8 כפית פלפל שחור גרוס.
• תרסיס שמן זית = 2 כפות.




אופן הכנה                                                                               

מחממים תנור ל 180 מעלות.
לקצוץ דק דק את הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה.
לערבב היטב עם הבשר והתבלינים.

להכין 15 קציצות קבב מוארכות ולהניח במקרר למשך כשעה.

בינתיים,
מניחים על 2 תבניות- נייר מתכת ומעליו נייר אפיה.
חותכים כל חציל לרוחב, כל חתיכה בעובי של כ – 3-5 מ"מ (לחתוך גם את הפינות). מורחים כל יחידה את שני צידיה עם מברשת/ מרססים במעט עם תרסיס שמן זית,  ומניחים אחד ליד השני בשכבה אחת על התבניות. מכניסים לתנור למשך כ 35 דקות.

מוציאים מהתנור שיתקררו כמה דקות.
מוציאים מהמקרר את הקבבים. מניחים כל קבב על פינת יחידת חציל, כשהצד הזהוב שלה כלפי מעלה ועוטפים בעדינות.
מניחים על תבנית נייר מתכת ומעליו נייר אפיה, מרססים מעט תרסיס שמן זית על משטח נייר האפייהמכניסים לתנור למשך כ 35 דקות.

מעלים את הטמפרטורה ל- 200 מעלות, הופכים בעדינות את הקבבים לצד שני- למשך כ 5-10 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור, מחכים שיתקררו כמה דקות ומגישים.


המתכון מתאים להכנת כ- 15 יחידות.
ערכים למנה.
קלוריות: 78 קק"ל.
פחמימות: 6.6 גר'.
חלבונים: 8.8 גר'.
שומנים: 1.8 גר'.
מנה מחושבת כ - 
½ מנת פחמימה
1/3 מנת חלבון.

ניתוח תזונתי ליחידה
בתאבון


קבב עוף במעטפת חציל