Facebook

פשטידת עוף בטעם מתקתק

מתכונים

פשטידת עוף מנצחת - הגיוון המושלם למי שרוצה לאכול מנת חלבון בשינוי מרקם וטעם. המתכון מתאים לספורטאים, עלייה במסת השריר. המתכון נטול גלוטן. 
מצרכים                                                                                   

•  חצי קילו בשר עוף טחון.
•  תפוח עץ בינוני – 180 גרם.
•  פלפל אדום בינוני – 280 גרם.
•  חצי גזר – 60 גרם.
•  כף כוסברה טחון ( אפשר טבלייה מוקפאת ).
•  2 שיני שום – 6 גרם.
•  כף סילאן.
•  כף רוטב טריאקי.
•  כף רוטב סויה/ פונזו לימון.
•  כפית צ'ילי מתוק.
•  כפית סוכר חום.
•  3 ענפי טימין קטנים ( ללא גבעול).
•  ½ כפית פלפל שחור גרוס.


אופן הכנה                                                                               

במיקסר: טוחנים את כל הרכיבים, פרט לביצה ולבשר, עד לכדי קבלת עיסה.
בכלי נפרד עמוק: מוסיפים את העיסה לבשר העוף הטחון, מערבבים, מוסיפים את הביצה ומערבבים.
תבנית חד פעמית: מעבירים את תכולת הכלי לתבנית חד פעמית בגודל בינוני.

מחממים תנור מראש על 180 מעלות. מכניסים את התבנית ללא כיסוי לתנור למשך כ 40 דקות.
שופכים את הנוזלים שהצטברו בתבנית ( טיפ: מי שרוצה יכול להשתמש כציר עוף/ לשתות כמו מרק חם )
ומחזירים את התבנית לתנור למשך כ 10 דקות נוספות.
מוציאים מן התנור, מומלץ לתת לפשטידה להתקרר לשיפור הטעם. 

המתכון מתאים להכנת 4 מנות. 
ניתוח תזונתי למנה / קציצה
ערכים למנה.
קלוריות: 240 קק"ל.
פחמימות: 14.3 גר'.
חלבונים: 23 גר'.
שומנים: 10.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
 מנת פחמימה,
מנת חלבון,
2 מנת שומן. 
בתאבון