מצרכים
לתבנית קטנה –
x20 20 ס”מ או אינגליש קייק צרה:
• 200 גרם תרד טרי
• כרישה (רק החלק הלבן) – 150 גרם.
• 2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק – 20 גרם.
• 1/2 כוס קמח חומוס – 60 גרם.
• 1/3 כוס מים – 60 גרם.
• 2 כפות שמרי בירה – 20 גרם.
• 2 שן שום כתוש – 5 גרם.
• 1/2 כפית חרדל חלק.
• כף סירופ מייפל טבעי (או סילאן).
• כפית חומץ בלסמי.
• כפית מיץ לימון טבעי.
• 1/2 כפית מלח.
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
• קמצוץ אגוז מוסקט מגורר.
• כף שמן זית.
אופן הכנה
1 . לשטוף את התרד, לסחוט ולטגן קלות במחבת קטנה עם כפית שמן זית עד להעלמות הנוזלים. להסיר מהאש.
2 . לקצוץ את הכרישה ולטגן עם כפית שמן זית עד שמתרככת. להוסיף את השום ולערבב כדקה. להסיר מהאש.
3. בקערה נפרדת, לערבב היטב את קמח החומוס והמים עד שהבלילה חלקה.
4. להוסיף: שמרי בירה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, חרדל, מייפל, חומץ בלסמי, לימון וכפית שמן זית – ולערבב.
5. לקפל פנימה את התרד ואת הכרישה המטוגנת ואת האגוזים.
6. להעביר לתבנית קטנה משומנת קלות או מרופדת בנייר אפייה.
7. לאפות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, כ־35 דקות, עד שהפשטידה יציבה וזהובה בקצוות.
8. לקרר כ־10–15 דקות לפני שחותכים – המרקם משתפר לאחר מנוחה.
טיפים:
• אפשר להגיש עם יוגורט טבעוני או שייק טבעוני בצד.
• הפשטידה מתאימה להקפאה או להכנה מראש.
• אם הבלילה נראית סמיכה מדי – להוסיף עוד 1–2 כפות מים לפי הצורך.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.