Facebook

פשטידת תרד וגבינות

מתכונים

לאוהבי התרד, אחת הפשטידות המומלצות. מתאימה לתהליך ירידה במשקל וחיטוב הגוף, לסוכרתיים ולספורטאים אשר רוצים לגוון את מנות החלבון בתפריט שלהם. 

מתכון פשוט להכנה.
טיפ - כאשר הפשטידה יוצאת מהתנור, אל תתפתו לאכול אותה מיד - תנו לה את הזמן להתקרר ולקבל מרקם מוצק יותר. 
מצרכים                                                                                   

•  חבילת תרד / 300 גר'.
•  בצל בינוני גדול / 160 גר'.
•  4 פרוסות גבינה צהובה 9% / 100 גר'.
•  גביע גבינה לבנה 0.5% / 250 גר'.
•  3 ביצים - Medium. 
•  3 כפות גדושות של קמח תופח / 70 גר'.
•  ¼ כפית מלח. 


אופן הכנה                                                                               

הכנה מראש
תרד - לשטוף ולסנן מעודפי המים (עדיף לקנות תרד שטוף).
בצל - לחתוך לקוביות קטנות.
גבינה צהובה – מגורדת ( עדיף לקנות מגורדת מראש ). הכנה עצמית: לחתוך קצוץ דק דק או לגרד
 בפומפייה.
ביצים- לשלוק בקערה קטנה.

הכנת התערובת
להכניס לקערה את התרד ולהוסיף גבינה צהובה, גבינה לבנה, בצל, ביצים ומלח ולערבב ביחד.
להוסיף לתערובת את הקמח ולערבב היטב, עד אשר הקמח נטמע.

אפייה בתנור
להעביר את התערובת לתבנית ( מומלץ לתבנית פיירקס עגולה 21 אינטש).
להכניס לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לאפיה למשך כ- 35 דקות, ולאחר מכן למשך כ- 7 דקות
נוספות בחום של- 180 מעלות.
בתיאבון.
 
המתכון מתאים להכנת 6 מנות.
זמן הכנה משוער: כ- 50 דקות.
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 171.6 קק"ל.
פחמימות: 14.8 גר'.
חלבונים: 16.3 גר'.
שומנים: 5.4 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
½ מנת חלבון

 מנת שומן.
בתאבון