Facebook

לאוהבי התירס - פשטידה קלה להכנה ויחסית דלה בקלוריות ועשירה בחלבון. 

המתכון מתאים לירידה במשקל, ספורטאים, עלייה במסת השריר, סוכרת, ללא גלוטן. 
מצרכים                                                                                      

מיכל תירס גדול מסונן/ 2 כוסות - 330 גרם.
גביע קוטג' 5% - 250 גרם.
3 פרוסות גבינה צהובה 9% - 100 גרם.
קוביות גבינה בולגרית 5% - 100 גרם.
3 ביצים.
קמח תירס 50 גרם.
כפית אבקת אפיה.




אופן הכנה                                                                                   

לחמם מראש תנור ל 180 מעלות.

לטרוף את הביצים.
לקצוץ דק את הגבינה הצהובה.

בולגרית אם לא קניתם חתוך לקוביות אז לחתוך לקוביות.

בכלי עמוק - לערבב את הגבינות, להוסיף את הביצים, התירס ולערבב. להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולערבב.

לרסס מעט תרסיס שמן זית בדפנות ובמרכז תבנית בגודל בינוני ( אנחנו השתמשנו בתבנית עגולה 25 ס"מ ). להניח את הבלילה בתבנית ולהכניס לתנור לאפיה למשך כ 40 דקות.

להוציא מהתנור לצינון ולהגיש 

המתכון מתאים להכנת 8 מנות.
ערכים למנה.
קלוריות: 86 קק"ל.
פחמימות: 8.7 גר'.
חלבונים: 7.5 גר'.
שומנים: 2.3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
½ מנת פחמימה
1/3 מנת חלבון

½ מנת שומן.

ניתוח תזונתי למנה
בתאבון


פשטידת תירס ללא גלוטן