Facebook

השילוב הנפלא בין פסטה לגבינות אף פעם לא מאכזב. פשטידה טעימה וקלה להכנה. 

המתכון מתאים לספורטאים, עלייה במסת השריר, לירידה במשקל  - בהתאמה אישית.
מצרכים                                                                                      

• 250 גרם פסטה קרניים - בינוני.
• 200 גרם פטריות שיטאקי + יער.
• חצי בטטה קטנה, קלופה– 100 גרם.
• גביע קוטג' 5% - 250 גרם.
• 1/2 קופסא גבינת עזים 5% - 125 גרם.
• 3 פרוסות גבנ"צ 9% - 100 גרם.
• חתיכת גליל גבינת עזים 16% - 50 גרם.
• 40 גר' גבינה בולגרית 5%. 
• מיכל שמנת לבישול 15% - 250 מ"ל.
• 2 ביצים.
• קמח תופח – 50 גרם.
• 1/2 כפית אבקת אפיה.
• כפית מלח.
• 1/4 כפית אגוז מוסקט.
• 1/8 כפית פלפל שחור גרוס.




אופן הכנה                                                                                   

לחמם מראש תנור ל 190 מעלות.

להרתיח מים בסיר ולהכין את הפסטה אל דנטה.

לחתוך את הפטריות לחתיכות קטנות. לקלוף ולחתוך את הבטטה לקוביות קטנטנות. לקצוץ את הגבנ"צ. לחתוך את גליל גבינת העזים. לטרוף את הביצים.

בכלי עמוק - לערבב את כל הגבינות והשמנת. להוסיף את הפטריות, הבטטה והפסטה ולערבב.

להוסיף את הביצים ולערבב. להוסיף את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ולערבב.

לרסס מעט תרסיס שמן זית בדפנות ובמרכז תבנית בגודל בינוני ( אנחנו השתמשנו בתבנית עגולה 25 ס"מ ). להניח את הבלילה בתבנית, ליישר ולהדק במעט ולהכניס לתנור מכוסה לאפיה למשך כ – 20 דקות. להסיר מכסה להמשך אפיה כ 20-25 דקות נוספות.

להוציא מהתנור לצינון, לפחות כחצי שעה ולהגיש. 


המתכון מתאים להכנת 8 מנות.
ערכים למנה.
קלוריות: 244 קק"ל.
פחמימות: 30 גר'.
חלבונים: 12.5 גר'.
שומנים: 8.7 גר'.
מנה מחושבת כ - 
 2 מנןת פחמימה
½ מנת חלבון

 ½1 מנת שומן.

ניתוח תזונתי למנה
בתאבון


פשטידת פסטה וגבינות