Facebook
  פריטין ברזל
איבוד דם כרוני ירידה ירידה
איבוד דם אקוטי בטווח הנורמה ירידה
מחסור בברזל ירידה ירידה
אנמיה המוליטית עליה עליה
מחלות כרוניות עליה ירידה
המוכרומוטוסיס עליה עליה
היריון ירידה ירידה
טיפול באסטרוגן  בטווח הנורמה עליה
דלקת אקוטית עליה בטווח הנורמה
 
רמות הפריטין והברזל בדם במצבים שונים


פריטין

פריטין הינו חלבון המאחסן בתוכו ברזל לשימוש עתידי. כמות הפריטין בדם משקפת את כמות הברזל האגור. פריטין נמצא בעיקר בכבד וכמו כן במוח העצמות, בטחול ובשרירי השלד, ומעט בדם. היחס בין כמות הפריטין בדם לכמות האגורה הינו 1 ננוגרם למיליליטר של פריטין בדם שווה ל - 8 מ"ג של ברזל האגור בפריטין אשר נמצא ברקמות.

בדיקת פריטין מתבצעת במידה ויש חשד למחסור בברזל. רמות הפריטין יהיו נמוכות מהנורמה או במידה ויש חשש להרעלת ברזל, רמות הפריטין יהיו גבוהות מהרגיל.
ערכים נמוכים של המוגלובין והמטוקריט במיוחד כאשר תאי הדם האדומים קטנים יותר וחיוורים יותר מן הרגיל, מצביעים על מחסור בברזל.


ערכים תקינים:
גברים: 12-300 ננוגרם למיליליטר.
נשים: 150- 10 ננוגרם למיליליטר.
תינוקות שזה עתה נולדו 200 - 25 ננוגרם למיליליטר.
תינוקות בני חודש 600 – 200 ננוגרם למיליליטר.
תינוקות בני 2 – 5 חודשים 200 – 50 ננוגרם למיליליטר.
6 חודשים ועד גיל 15 142 – 7 ננוגרם למיליליטר.



רמה נמוכה של פריטין מצביעה על מחסור ממושך בברזל שיכול להיווצר בעקבות מספר סיבות, כגון: מחסור חמור בברזל וחלבונים שעלול להתחולל בעת תת-תזונה, וכן, מחלת מעיים דלקתית - IBD או צליאק, המונעים ספיגת ברזל וחומרים אחרים לגוף. רמה גבוהה של פריטין מצביעות על עודפי ברזל, ולחלופין, מכיוון שנמצא ברובו בתוך תאי האברים ומיעוטו בזרם הדם.

רמת הפריטין בדם עשויה להיות גבוהה, גם אם הכמות הכוללת של הברזל בגוף היא תקינה. מצב כזה עלול להעלות את החשש לקיומם של מחלת כבד, זיהומים כרוניים, סרטן או מחלות אוטואימוניות (כשל של המערכת החיסונית).
לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום