• חבילת פסטה מסוג חונקי כמרים – 500 גר'.
• קופסת גבינת ריקוטה 5%– 250 גר'.
• גביע שמנת לבישול 9%.
• שמן זית – כף.
• עלי תרד טריים– 120 גר'.
• ראשי ברוקולי טריים ( ללא גבעול ) – 100 גר'.
• 4 שיני שום.
• 4 קוביות פסטו קפוא של דורות ( אפשר 2 כפות פסטו רגיל ).
• 3/4 כפית מלח גס.
מצרכים
הכנת הרוטב:

הכנה מראש: קוצצים את ראשי הברוקולי לקביות קטנות ומבשלים אותם בישול קצר עד שייתרככו. 
 
מחממים מחבת על חום בינוני, מוסיפים את עלי התרד ביחד עם כף שמן זית ורבע כוס מים ומתחילים לבשלם עד אשר יתרככו.

לאחר מכן, שופכים את מיכל השמנת ומוסיפים את קוביות הפסטו ומתחילים להמיס אותן עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים לקבלת מרק אחיד.

לאחר קבלת מרקם אחיד מוספים את ראשי הברוקולי שבישלנו ואת ראשי השום הכתושים ואת המלח הגס.
 
מערבבים לקבלת מרקם אחיד ככל הניתן וזהו – יש לכם רוטב איטלקי מועשר לפסטה. 
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 490 קק"ל.
פחמימות: 82 גר'.
חלבונים: 18.5 גר'.
שומנים: 10.1 גר'.
מנה מחושבת כ - 
5 מנות פחמימה,
מנת חלבון,
2 מנות שומן.
בתאבון

© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!
הכנת הפסטה
לסיר עם מים רותחים מוסיפים את הפסטה, מבשלים עד לקבלת דרגת הקשיות הרצויה. אנו ממליצים על רמת קשיות  - אל דנטה.
 
סיום הכנת המתכון  - מחברים את הרוטב לפסטה, מקררים מעט ומגישים.
 
המתכון מתאים להכנת 5 מנות. 

מתכונים

חונקי כמרים ברוטב ריקוטה, פסטו, 
תרד וברוקולי