פחזניות גבינת בולגרית וזיתים כשרות לפסח

מתכונים

הפתרון לכריך / ארוחת ביניים בפסח. מנה מאוזנת בין כמות החלבון והפחמימות. שימוש לב שמנה מכילה 2 מנות שומן, אז לשומרים על המשקל, אל תפריזו. 
מצרכים                                                                                   

•  קמח מצה, כוס וחצי  - 180 גר'.
•  רבע כוס שמן – 65 גר'.
•  חצי כפית מלח.
•  3/4 כפית אבקת אפיה.
•  3 ביצים.
•  חלמון ביצה – להברשה.
•  100 גר' גבינה בולגרית 5% - מומלץ קוביות בולגרית.
•  גבינה צהובה, 3 פרוסות – 95 גר'.
•  זיתים שחורים מגולענים – 80 גר'.
•  שומשום - 2  כפות לקישוט - 20 גר'.
•  כוס מים.  



אופן הכנה                                                                               

מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות.
 
הכנת המלית – חותכים לקוביות קטנות את הגבינה הצהובה וקוצצים את הזיתים לחתיכות קטנות. בקערה מערבבים את הגבינה הצהובה עם קוביות הגבינה הבולגרית והזיתים.
 
הכנת הבצק - בקערה מערבבים את קמח המצה, אבקת האפיה והמלח.
בסיר, מחממים את כוס המים עם השמן, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.
שופכים את הקמח בבת אחת אל הסיר ומתחילים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר מכן מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את הביצה הבאה.
 
הכנת הפחזניות
טיפ – למניעת הידבקות הבצק אל כפות הידיים, שמנו אותן במעט שמן זית.
מהבצק יוצרים בכף היד קעריות דקות, ממלאים כל קערית בכף מלית ועוטפים את המלית לקבלת כדור.
 
לאחר שיצרנו את כל הפחזניות, מניחים אותן על תבנית האפיה, על נייר אפיה, מברישים את הפחזניות עם מברשת סיליקון טבולה בחלמון ביצה ומפזרים זרעי שומשום לקישוט. 
מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
 
המתכון מתאים להכנת 12 פחזניות. 
ניתוח תזונתי למנה / פחזנית
ערכים למנה.
קלוריות: 163 קק"ל.
פחמימות: 12.7 גר'.
חלבונים: 7.2 גר'.
שומנים: 9.3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
1/3 מנת חלבון

מנות שומן.
בתאבון