מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות. הכנת המלית – חותכים לקוביות קטנות את הגבינה הצהובה וקוצצים את הזיתים לחתיכות קטנות. בקערה מערבבים את הגבינה הצהובה עם קוביות הגבינה הבולגרית והזיתים. הכנת הבצק - בקערה מערבבים את קמח המצה, אבקת האפיה והמלח. בסיר, מחממים את כוס המים עם השמן, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים. שופכים את הקמח בבת אחת אל הסיר ומתחילים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את הביצה הבאה. הכנת הפחזניות טיפ – למניעת הידבקות הבצק אל כפות הידיים, שמנו אותן במעט שמן זית. מהבצק יוצרים בכף היד קעריות דקות, ממלאים כל קערית בכף מלית ועוטפים את המלית לקבלת כדור. לאחר שיצרנו את כל הפחזניות, מניחים אותן על תבנית האפיה, על נייר אפיה, מברישים את הפחזניות עם מברשת סיליקון טבולה בחלמון ביצה ומפזרים זרעי שומשום לקישוט. מכניסים לתנור למשך 20 דקות. המתכון מתאים להכנת 12 פחזניות.