מצרכים
• קילו חזה עוף.
• בצל בינוני, 200 גרם.
• פלפל אדום, 300 גרם.
• 1/3 פלפל ירוק חריף, ללא גרעינים.
• 600 גרם מיקס, ברוקולי שעועית ירוקה עדינה, אפונה עדינה, פולי סויה, אפונה מתוקה בתרמיל,
• 200 גרם פרחי ברוקולי קצוץ.
• 200 גרם מיקס: קישוא, כרוב, דלעת, גזר, גרגירי חומוס, סלרי.
• מיכל נוזל אגוזי קוקוס, 400 מ"ל.
• 2 כפות רוטב קארי צהוב.
• 1 כף תבלין קארי צהוב.
• 3 שיני שום כתוש ( אפשר קפוא ).
• 3/4 כפית מלח מועשר ביוד.
• 1/8 כפית פלפל שחור דק.
• 7 גרם תרסיס שמן זית ( מומלץ, הכי בריא וזול: במילוי עצמי ).
• חופן, כוסברה, פטרוזיליה, בזילוקום
אופן הכנה
לחמם ווק על אש בינוני, לרסס תרסיס שמן זית במעגליות מסביב בחלק העליון של הווק ולטגן קצת את הבצל כך שיהיה שקוף טיפה ורך.
לחתוך את חזה העוף לקוביות בגודל 1-1.5 ס"מ, לחתוך את הפלפל ירוק חריף לרצועות דקיקות באורך של כס"מ. להוסיף את הפלפל החריף וקוביות העוף ולערבב כ 2-3 דקות שיהיה לבן.
להוסיף במשך כמה דקות של ערבוב את כל הירקות לפי סדר מהירק הקשה לירק הרך. את פתיתי הברוקולי מוסיפים כעבור כ 20 דקות.
להמשיך בישול עד שיגיר נוזלים כ- 10 דקות נוספות ( טיפ לאוהבי תבשיל מופחת רטיבות נוזלים – אפשר לעזור ולרוקן כמה כפות ממי התבשיל ).
להוסיף את נוזל אגוזי הקוקוס, רוטב ותבלין הקארי, שיני שום, מלח ופלפל שחור- לערבב היטב בעדינות ולהמשיך בישול למשך כ- 25 דקות. מוסיפים עלים קצוצים של מה שיש בבית לפי טעם – כוסברה ו/או פטרוזיליה ו/או בזיליקום ומערבבים.
ממשיכים בישול ל כ 5 דקות.
להסיר מן האש ולהגיש חם.
המתכון מתאים להכנת 5 מנות.