קוביות חזה עוף בסגנון סיני עם אננס

מתכונים

לאלו מכם שחייבים גיוון ולאלו מכם שמחפשים מנה חגיגית יותר לארוחת שישי / שבת - המתכון הזה בשבילכם. בשל היותו מתכון חגיגי יותר, המתכון עשיר בפחמימות ומתאים יותר לספורטאים שבניכם - גם למטרת עלייה במסת השריר. לאלו מכם שמטרת ירידה במשקל, מומלץ לקבל הנחייה אישית לשימוש במתכון. המתכון נטול גלוטן. 
מצרכים                                                                                   

•  חזה עוף –– 600 גרם.
•  אננס בשימורים בסירופ קל, 2 קופסאות קטנות – 310 גרם.
•  נוזלי האננס – 200 גרם
•  בצל ירוק, צרור קטן, 6 יחידות , קצוץ גס למקטעים של 2- 4 ס"מ - 110 גר'.
•  בצל בינוני- 200 גרם.
•  ג'ינג'ר –  25 גרם' - לחתוך בצורת גפרורים דקים.
•  קורנפלור – 3 כפות -  60 גרם.
•  דבש – 1 כף.
•  רוטב סויה – 3 כפות.
•  שמן קנולה – 2 כפות.
•  1/2 כוס מים.
•  פלפל שחור גרוס – קמצוץ.


אופן הכנה                                                                               

חזה עוף: לחתוך לקוביות בגודל בינוני. לערבב בעדינות בקערה את קוביות חזה העוף ביחד עם הקורנפלור, ( מומלץ לערבב עם הידיים עד שהקורנפלור מצפה את הקוביות ) . מתבלים בקמצוץ פלפל שחור גרוס.
לחמם מחבת ווק על אש גבוהה, להניח את השמן ואת חזה העוף. להנמיך לאש בינונית ולערבב כ 5-7 דקות עד אשר הקוביות בגוון לבן- מעט זהוב. להוציא את חזה העוף ולהניח בצד.


הכנת שאר הרכיבים: מחממים שוב את מחבת הווק, על אש בינונית, מניחים את הבצל והגינג'ר, מערבבים כ 2-3 דקות, עד לכדי ריכוך. להקפיד שלא ישחים. מניחים את המים ומערבבים.
מוסיפים את קוביות האננס, מי האננס, רוטב סויה, דבש, 3/4 מכמות הבצל הירוק ומערבבים.
מוסיפים את קוביות חזה העוף למחבת הווק וממשיכים בבישול למשך כ 5-7 דקות, לערבב עד שהנוזלים מצטמצמים, אך לא נעלמים.
מניחים מנה על צלחת ומקשטים בשאר הבצל ירוק. 



המתכון מתאים להכנת 5 מנות.
ניתוח תזונתי למנה / קציצה
ערכים למנה.
קלוריות: 290 קק"ל.
פחמימות: 29 גר'.
חלבונים: 30 גר'.
שומנים: 5.8 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה
מנת חלבון

 מנת שומן.
בתאבון