מחממים תנור על 175 מעלות.
בקערה עמוקה: מוסיפים כל רכיב אחד אחרי השני- לפי הסדר הרשום ומערבבים כל פעם. ( בלי התפוחים).
לערבב היטב עם מטרפה עד שנוצרת בלילה אחידה (לצמצם את גושי הקמח הקטנים עד כמה שאפשר ).
לחצות את התפוחים לקוביות בגודל 7-10 ס"מ .
בקערה קטנה עוטפים תוך כדי ערבוב עדין את ריבועי התפוח בכפית קמח תופח ומוסיפים אותם לתוך הבלילה שוברים מחצית האגוזים לחתיכות גסות ומוסיפים לקערה. מערבבים בעדינות שהתפוחים יתערבבו בתוך הבלילה.
תבנית: משמנים עם תרסיס שמן את התבנית, גם בצדדיה. מעבירים את הבלילה לתבנית. מחצית האגוזים שנותרו מניחים ברווחים מעל הבלילה.
מכניסים לתנור למשך כ 40-45 דקות עד שהמרקם מעל העוגה נראה קריספי ובגוון חום בהיר שאתם אוהבים. ניתן להגיש גם חם וגם קר.
המתכון מתאים להכנת 10 מנות.