Facebook
בקערה עמוקה לבלילה:
•  1/8 כוס שמן קנולה – 30 גרם.
•  2 ביצים L.
•  1/8 כוס סוכר חום – 30 גרם.
•  10 גרם נוזל ממתיק סוכרזית.
•  3 כפות מים. 
•  30 גרם קמח עוגה תופח.
•  50 גרם קורנפלור.
•  3 גרם גרידת לימון- כפית.
•  ½ כפית תמצית וניל.
•  ¾ כפית תמצית רום.

לתפוחים:
2 תפוחים –  240 גרם סך – ללא קליפה וריבוע סביב החרצנים.
1 כפית קמח עוגה תופח.

בתבנית גודל28X12.5x6.5 ס"מ:
9 אגוזי מלך – 18 גרם.
½ כפית קינמון.
1 כפית סוכר חום.
מצרכים
מחממים תנור על 175 מעלות.
בקערה עמוקה: מוסיפים כל רכיב אחד אחרי השני- לפי הסדר הרשום ומערבבים כל פעם. ( בלי התפוחים).
לערבב היטב עם מטרפה עד שנוצרת בלילה אחידה (לצמצם את גושי הקמח הקטנים עד כמה שאפשר ).

לחצות את התפוחים לקוביות בגודל 7-10 ס"מ .
בקערה קטנה עוטפים תוך כדי ערבוב עדין את ריבועי התפוח בכפית קמח תופח
ומוסיפים אותם לתוך הבלילה שוברים מחצית האגוזים לחתיכות גסות ומוסיפים לקערה. מערבבים בעדינות שהתפוחים יתערבבו בתוך הבלילה.

תבנית: משמנים עם תרסיס שמן את התבנית, גם בצדדיה. מעבירים את הבלילה לתבנית.
מחצית האגוזים שנותרו מניחים ברווחים מעל הבלילה.

מכניסים לתנור למשך כ 40-45 דקות עד שהמרקם מעל העוגה נראה קריספי ובגוון חום בהיר שאתם אוהבים. ניתן להגיש גם חם וגם קר.

המתכון מתאים להכנת 10 מנות. 
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 112 קק"ל.
פחמימות: 12.8 גר'.
חלבונים: 2.6 גר'.
שומנים: 5.6 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
מנת שומן.
בתאבון

מתכונים

עוגת תפוחים דיאטטית