Facebook

עדשים ירוקות

מתכונים

טעמן הנפלא והעשיר והערך התזונתי הגבוה שלהן, הופך את העדשים למזון מועדף אשר מומלץ למטרות שונות, בניהן הפחחת רמות שומנים בדם ואיזון רמת הסוכר - בשל מדד גליקמי נמוך. המתכון בסיסי וקל להכנה. מומלץ למטרות ירידה במשקל, ספורטאים, עלייה במסת השריר. המתכון נטול גלוטן. 
מצרכים                                                                                   

• ספל עדשים ירוקות – 220 גרם.
• כמון – 1/4 כפית.
• פפריקה מתוקה 1/4 כפית.
• פלפל שחור גרוס – 1/4 כפית.




אופן הכנה                                                                               

מחממים סיר על אש גבוהה, להתיז ספריי שמן
( מומלץ ספריי רב פעמי מסוג VALIRA ), להכניס את העדשים, מיד את כל התבלינים ולערבב היטב ומוסיפים מיד 2 ספלי מים רותחים.


לערבב, לכסות ולבשל במשך 10 דקות.
להנמיך לאש נמוכה ולהמשיך בישול למשך 10 דקות נוספות.

להוסיף 1/2 ספל מים רותחים ולהמשיך בישול על אש נמוכה למשך 10 דקות.

שוב להוסיף 1/2 ספל מים רותחים ולהמשיך בישול  על אש נמוכה למשך 10 דקות נוספות.

להוריד מהאש ולהגיש.

המתכון מתאים להכנת 5 מנות.
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 160 קק"ל.
פחמימות: 25.1 גר'.
חלבונים: 12.3 גר'.
שומנים: 1 גר'.
מנה מחושבת כ - 
½1 מנת פחמימה,
½ מנת חלבון.
בתאבון