Facebook

סלט צבעוני שישבור את שגרת מנות הירק השגרתיות. עמוס בויטמין - C ובטא קרוטן.
המתכון מתאים לירידה במשקל, סוכרתיים ולכל המטרות הקשורות לפעילות גופנית.
מצרכים                                                                                       

•  קולורבי קטן – 200 גרם בלי קליפה.
•  פלפל אדום – 185 גרם בלי גרעינים.
•  2 גזרים – סה"כ 150 גרם בלי קליפה.
•  2 מלפפונים – סה"כ 140 גרם עם קליפה.
•  חופן פטרוזיליה – 17 גרם.
•  מיץ לימון – 12 גרם.
•  1 כף שמן זית – 10 גרם.
•  מלח דל נתרן – ¼ כפית.
•  פלפל שחור – 1/8 כפית.


אופן הכנה                                                                                   


קולפים את הגזרים ומגרדים בפומפייה בחלק הגס.
חותכים את הקולורבי, המלפפונים והפלפל לרצועות דקות ( מומלץ באמצעות מנדולינה ).
קוצצים את הפטרוזיליה.
רוטב בקערה קטנה: מערבבים את הלימון, שמן, מלח ופלפל.
קערה גדולה: מניחים את כל הרכיבים ואת הרוטב ומערבבים.

 
המתכון מתאים להכנת 4 מנות
ערכים למנה.
קלוריות: 78 קק"ל.
פחמימות: 11.3 גר'.
חלבונים: 2 גר'.
שומנים: 2.7 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
1/2 מנת שומן. 

ניתוח תזונתי למנה
בתאבון


סלט קולורבי צבעוני וקליל