• 2-3 יחידות פילה אמנון  ללא עור – סך 470 גר' ( מומלץ קפוא באריזות בודדות, מאוד נוח ). 
• יחידת חציל 720 גר' .
• 18 עגבניות שרי  330 גר'.
• בצל לבן קטן בינוני – 160 גר'.
• 5 בצלי שאלוט גדולים– 200 גר'.

לרוטב לדג :
• כף פפריקה מתוקה- 10 גר'.
• 2 כפות שמן זית.
• 1/4 כפית מלח רגיל (מומלץ בתוספת יוד).
•  ¼ כפית פלפל שחור גרוס.     

בנפרד מעל הדג:  
• 8 שיני שום גדולות, סך 40 גרם - לקצוץ דק.  
• 4 כפות מיץ לימון ( בסוף מעל שכבת הדגים ).

לרוטב הטחינה :
• 1/3 כוס טחינה גולמית – 60 גר'.
• 2 שיני שום  -  6 גר',
• 10 גרם פטרוזיליה עלים ללא גבעול.
• 2 פינות החציל - 120 גר'.
• 1/8 כפית מלח.
• ¼ כוס מים.

להגשה סופית:
10 גרם פטרוזיליה טרי, לקצוץ גס - לאחר הוצאה מתנור: לפזר מעל.
מצרכים
זהו תבשיל הבנוי בשכבות: שכבה ראשונה חציל צלוי, שכבה שניה עגבניות שרי טריות, שכבה שלישית  בצל מקורמל, שכבה רביעית הדגים ולבסוף הטחינה.

דגים- להפשיר ולשטוף במים את הדגים ולסחוט בעדינות מהנוזלים. להניח על צלחת, לשפוך מעל כף שתיים של מיץ לימון על כל אחד ולכסות על לתחילת עבודה עם הדג .

חציל- שוטפים ומסירים את פינות החציל. פורסים לרוחב לטבעות בעובי של כ 7 מ"מ.

עגבנית שרי- חותכים ל 3 טבעות את הגדולים והבינוניים ולשניים את הקטנים-  בעובי של כ- 5 מ"מ.

בצל– פורסים לטבעות בעובי 5 מ"מ.

בצאלי שאלוט– פורסים כל יח' ל 3 טבעות, כ 5 מ"מ כל אחד.

מחממים מראש תנור לחום של 200 מעלות.

במגש של התנור מניחים נייר אפייה ועליו את טבעות החציל. מעל כל טבעות החציל- מפזרים מלח גרוס- 1/8 כפית ומעל כל טבעת מרססים מעט תרסיס שמן. מכניסים לצלייה למשך כ-25 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים את המגש בצד.

שימו לב : 2 הפינות שבהן יש יותר קליפה – יופרדו וישמשו כרכיב בהכנת הטחינה. שאר טבעות החציל ישמשו כשכבה ראשונה בתבנית.

בינתיים, מחממים מחבת על אש גבוהה ( חשוב: במחבת שלא נדבק ) ומקרמלים את בצלי השאלוט והבצל הלבן: מניחים כף שמן זית ואת הבצלים ומערבבים כל הזמן תוך כדי הוספת ¼ כוס מים- כל פעם שהמים נעלמים- מוסיפים עד אשר הבצל רך ומקורמל – כ 15 דקות.

מערבבים בקערה קטנה- את 'רכיבי הרוטב לדג' ( ללא שיני השום ומיץ הלימון ) עד שנוצרת עיסת תבלין אדומה. מורחים היטב על הדגים את העיסה בעזרת מברשת. 

הכנת הטחינה: במעבד מזון קטן – טוחנים את 'רכיבי הרוטב לטחינה' עד שמתקבל מרקם נוזלי אך סמיך.

בתבנית חד פעמית בגודל בינוני – מניחים את טבעות החציל שצלינו צמודות זו לזו ( לא לשכוח: פרט ל 2 פינות החציל שבהן השתמשנו להכנת רוטב הטחינה ) ובשכבה אחת מעל, מניחים במסודר צמוד ככל הניתן את עגבניות השרי וכך בשכבה מעל, מניחים את טבעות הבצל המקורמלות.

מעל שכבות הירקות- מניחים את 2 יחידות פילה הדג.  מעליהם מפזרים את השום הקצוץ דק ומעל כל דג מניחים עם כף – 2 כפות מיץ לימון.

כאשר התנור עדיין בחום של 200 מעלות- מכניסים את התבנית ( ללא כיסוי ) למשך כ- 25-30 דקות עד שמזהיב במידה הרצויה.

מוציאים את התבנית מהתנור להוספת רוטב הטחינה. באמצעות כף  מניחים בעדינות את הרוטב, על כל שטח התבנית, כמה שניתן בשכבה אחת. מכניסים בחזרה לתנור למשך כ 10 דקות, עד שהטחינה משנה צבעה טיפה לגוון זהבהב והמרקם קשה במעט.

מוציאים את הסינייה מהתנור.
מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 378 קק"ל.
פחמימות: 30.3 גר'.
חלבונים: 28.2 גר'.
שומנים: 16 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה,
מנת חלבון
3 מנות שומן.
בתאבון












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!
רמת קושי - בינונית. 
מתכון מיוחד לחג. 

מתכונים

סינייה דג אמנון