משנה לשנה חג החנוכה מאתגר יותר, בעיקר בגלל שכלול הסופגנייה הסטנדרטית למין קינוח גורמה בעל שלל ציפויים ואף מרקמים שונים.
ואם גשם הסופגניות שיורד עלינו אינו מספיק, הרי שחג החנוכה מתאפיין בשלל מאכלים מטוגנים. והטיגון, כמו שכולנו יודעים, לא טוב למשקל. מי שזוכר את הסרטון עם פירוט אנטומי ופיזיולוגי שבו סופגנייה מגיעה אל הקיבה ושואלת לאן ללכת... יש בו מן האמת.
עדיין, חנוכה זה חנוכה וכדי שנרגיש את החג, לצד הדלקת הנרות בחנוכייה, שירי החנוכה והסביבונים - אנו נאכל גם מטעמים.
לפניכם מספר טיפים שיעזרו לכם לצמצם את צריכת הקלוריות והשומנים בחג.
1. סופגניות אפויות עדיפות על סופגניות מטוגנות. ניתן למצוא סופגניות אפויות גם במאפיות בוטיק, אשר מתהדרות בשלל טעמים ועיצובים. סופגנייה אפויה עשויה להכין כ – 280 קלוריות, לעומת סופגנייה מטוגנת שעשויה להכין כ – 450 – 500 קלוריות.
2. אם החלטתם להכין סופגניות בבית, דווקא טיגון בשמן עמוק ובחום גבוה – בין 185 - 190 מעלות צלזסיוס עדיף על טיגון במחבת – כך ייספג פחות שמן. לטיגון עמוק מומלץ שמן קנולה ואם אתם מכינים מספר רב של סופגניות, מומלץ להחליף את השמן, שכן הטיגון הורס את איכותו.
3. כמות הסוכר בבצק משפיעה על ספיגת השמן, כמה שפחות סוכר, ככה ייספג פחות שמן.
4. נכון שבחג עדיף לאכול סופגניות קטנות מאשר גדולות, אבל... אם בכל מקרה תאכלו יותר מאחת, כדאי שתדעו שבשתי סופגניות קטנות נספגת כמות שמן אשר גדולה מכמות השמן שנספגת בסופגנייה גדולה. הסיבה, שטח הפנים ( שבא במגע עם השמן ) של שתי סופגניות קטנות גדול יותר מאשר שטח הפנים של סופגנייה גדולה.
אז לפעמים עדיף להיות כנים עם עצמכם - אם תאכלו שתיים, עדיף מראש אחת!