מתכון חגיגי שמתאים יותר כמנה ראשונה, עשירה בטעמה. לאלו מכם שאוהבים דגים נאים, המנה הזו בהחלט פינוק. המתכון נטול גלוטן.
מצרכים
• 180 גרם דג אינטיאס טרי. • 2 לימונים – למיץ טרי. • לימון – גרידה. • בצל אדום קטן – 90 גרם – קצוץ קטן. • גרעיני רימון – 80 גרם. • ½ ספל אגוזי מלך – 40 גרם- לטחון גס. • 2 כפות חמוציות – 20 גרם. • ½ חבילת עירית – 25 גרם – לקצוץ דק. • ¼ צרור כוסברה – 10 גרם – לקצוץ דק. • 2 כפות שמן שומשום. • כפית שמן זית. • פלפל לבן. • מלח גס.
אופן הכנה
לחתוך את הדג לריבועים קטנים כס"מ. להשרות את הדג בקערה עם מיץ הלימון הטרי למשך כ - 5 דקות. לסנן את נוזלי מיץ הלימון מהדג.
לשים בקערה אחת את כל הרכיבים ולערבב. אם רוצים להגיש כמו בתמונה – יש להיעזר בכלי עגלגל, לשים בתוכו מנה, להפוך את הצלחת מעליו ומיד להפוך לצד השני, להרים את הכלי העגלגל כך שהצורה נשמרת ולהגיש.