מצרכים
• קופסת שימורי תירס במשקל 550 גרם.
• כף סויה.
• כף קורנפלור / קמח תפו"א.
• כף סוכר חום.
• ביצה.
• בצל ירוק.
• מלח.
• פלפל שחור.
אופן הכנה
כחצי מכמות התירס בקופסת השימורים טוחנים עם הנוזלים עד לקבלת מחית – אפשר במעבד מזון או בלנדר מוט. לאחר קבלת המחית מעבירים לסיר ומוסיפים את שארית התירס ( ללא טחינה ) ומרתיחים את הסיר.
בקערה, מערבבים את הקורנפלור עם כוס מים – עד לקבלת מרקם אחיד.
לאחר מכן מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור לסיר לשם הסמכת המרק.
מוסיפים את כף הסויה וכף הסוכר ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור – לפי הטעם האישי ומנמיכים לאש נמוכה למשך 20 - 15 דקות.
את הביצה טורפים בקערה.
שופכים את הביצה הטרופה לסיר, תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות, עד שנטיפי הביצה מלבינים. ממשיכים תיבול לפי טעם אישי מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.