Facebook

מרק תירס

מתכונים

לאוהבי התירס, מרק שיחמם לכם את הלב! שילוב של מרקמי תירס שונים שמשתלבים למרק קסום ומתקתק. 
המתכון מתאים לירידה במשקל, ספורטאים, עלייה במסת השריר, נטול גלוטן. 
מצרכים                                                                                      
• קופסת שימורי תירס במשקל 550 גרם.
• כף סויה.
• כף קורנפלור / קמח תפו"א.
• כף סוכר חום.
• ביצה.
• בצל ירוק.
• מלח.
• פלפל שחור.



אופן הכנה                                                                                 

כחצי מכמות התירס בקופסת השימורים טוחנים עם הנוזלים עד לקבלת מחית – אפשר במעבד מזון או בלנדר מוט. לאחר קבלת המחית מעבירים לסיר ומוסיפים את שארית התירס (  ללא טחינה ) ומרתיחים את הסיר.

בקערה, מערבבים את הקורנפלור עם כוס מים – עד לקבלת מרקם אחיד.

לאחר מכן מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור לסיר לשם הסמכת המרק.


מוסיפים את כף הסויה וכף הסוכר ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור – לפי הטעם האישי ומנמיכים לאש נמוכה למשך 20  - 15 דקות. 

את הביצה טורפים בקערה.

שופכים את הביצה הטרופה לסיר, תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות, עד שנטיפי הביצה מלבינים. ממשיכים תיבול לפי טעם אישי מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים. 



המתכון מתאים להכנת 4 מנות. 
ניתוח תזונתי למנה 
ערכים למנה.
קלוריות: 187 קק"ל.
פחמימות: 34 גר'.
חלבונים: 6 גר'.
שומנים: 3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנת פחמימה,
 1/2 מנת שומן. 
בתאבון