להשרות את העדשים בקערת מים במשך כשעתיים.
לקצוץ את הבצל. לחמם סיר גדול על אש גבוהה, להוסיף את כף שמן הזית ולטגן תוך כדי ערבוב את הבצל עד אשר יזהיב כ- 3-5 דקות.
לקצוץ את השום ולהוסיף לסיר, לערבב כ- 2דקות.
להוסיף את העדשים, את רסק עגבניות וכוסות המים. לערבב, להנמיך לאש נמוכה, לכסות את הסיר, למשך כ ½ שעה.
להוסיף את הכמון, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה והכוסברה.
לערבב ולכסות שוב למשך כ 5 דקות.
להסיר מן האש ולהגיש.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.