מרק כרישה, תפו"א וטופו

מתכונים

מרק בטעם עדין, עשיר בחלבון וסידן ( טופו ). שלל המרכיבים יוצרים טעם עשיר, אך עדין - מומלץ! 

המתכון מתאים לירידה במשקל, ספורטאים, עלייה במסת השריר.  נטול גלוטן.
מצרכים                                                                                   

רכיבים למרק:
•  תפוח אדמה בינוני – 200 גרם.
•  כרישה קטנה – 100 גרם.
•  1/2 גזר קטן – 30 גרם.
•  כוס חלב סויה ( מומלץ לייט/ מופחת סוכר).
•  כוס מים רותחים.
•  ½ כפית רוטב סויה ( מומלץ דל נתרן ).
•  שן שום – 3 גרם.
•  1/8 כפית מלח ( מומלץ עשיר ביוד ).
•  1/8 כפית פלפל שחור.
•  נגיעת אגוז מוסקט.
 
רכיבים לטופו:
•  200 גרם טופו.
•  ½ כפית רוטב סויה ( מומלץ דל נתרן ).
•  1/8 כפית מלח ( מומלץ עשיר ביוד ).
•  1/8 כפית פלפל שחור.
•  נגיעת אגוז מוסקט.
•  כף שמן זית ( מומלץ 5% חמיצות).




אופן הכנה                                                                               

לטחון בבלנדר את תפוח האדמה והכרישה. לגרד בפומפייה את הגזר.
לשים בסיר, על אש בינונית, את כל רכיבי המרק, לערבב ולכסות למשך כ 15 דקות.
לחתוך את הטופו לקוביות. לערבב את רכיבי הטופו בקערה קטנה. להוסיף לקערה את הטופו ולערבב.
לחמם מחבת על אש גבוהה, לטגן קלות את הטופו למשך כ- 3 דקות עד אשר מזהיב מכל הצדדים.
הגשה: לשים 2 מנות מרק בקערות ולהניח מעל את הטופו.   

המתכון מתאים להכנת 2 מנות. 
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 360 קק"ל.
פחמימות: 34 גר'.
חלבונים: 22.6 גר'.
שומנים: 15 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה,
מנת חלבון,
3 מנות שומן.
בתאבון