מצרכים
• 650 גרם צלי כתף.
• 2 בצלים בינוניים – 230 גרם כל אחד.
• 3 תפוחי אדמה גדולים – 340 גרם כל אחד.
• 2 עגבניות קטנות– 100 גרם כל אחת.
• 1/4 ראש שום – 6 יחידות – 24 גרם סה"כ.
• 1 רסק עגבניות קטן– 100 גרם.
• 1 כפית מלח דל נתרן – 10 גרם.
• 1 כפית סוכר דמררה גדושה – 12 גרם .
• 2 כפיות מרק עוף גדושות – 11 גרם כל כפית.
• 1 כפית פפריקה מתוקה – 4 גרם.
• 1/2 כפית פפריקה חריפה – 2 גרם.
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
• 3 כפות שמן זית – 10 גרם כל כף.
• 6 ספלים מים – 250 גרם כל ספל.
אופן הכנה
חיתוך
חותכים את הצלי כתף לקוביות גדולות 4X3 ס"מ.
בצל חותכים לקוביות קטנות.
2 תפוחי אדמה – חותכים לריבועים 1.5X1.5 ס"מ, תפוח אדמה השלישי - לגרד בפומפייה בחלק העבה.
עגבניות – חותכים לקוביות קטנות.
שום – לכתוש.
בישול
מחממים סיר על אש גבוהה, מוסיפים את השמן וחצי כפית מלח, מערבבים ומוסיפים את חתיכות הבשר, מטגנים למשך כ 5 דקות, תוך כדי ערבוב כך שהבשר משחים מכל צידיו.
מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את הבצל ומערבבים למשך כ 10 דקות.
מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים. בישול למשך כ 3 דקות.
מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים. בישול למשך כ 10 דקות.
מוסיפים עוד 2 כוסות מים, סוכר, פלפל שחור גרוס ומערבבים. בישול למשך כ 10 דקות.
מוסיפים עוד 2 כוסות מים, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מרק עוף ומערבבים. בישול למשך כ 10 דקות.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים למשך כ 15 דקות.
מוסיפים את התפוח אדמה המגורר ואת עלה הדפנה, וממשיכים בישול למשך כ 30 דקות.
מוציאים את עלה הדפנה, מוסיפים את רסק העגבניות וחצי כפית המלח הנותרת וממשיכים בישול למשך כ 10 דקות אחרונות.
מסירים מהאש ומגישים.
המתכון מתאים להכנת 8 מנות.