Facebook

מרק גולש

מתכונים

מתשק לכם להתחמם בחורף עם מרק עשיר בטעם וגם בחלבון? המרק הזה בהחלט יכול להתאים לכם. הכנת המרק דורשת השקעה, אבל התוצאה בהחלט שווה.  המתכון מתאים לירידה במשקל, ספורטאים ועלייה במסת השריר. 
מצרכים                                                                                   

•  650 גרם צלי כתף.
•  2 בצלים בינוניים – 230 גרם כל אחד.
•  3 תפוחי  אדמה גדולים – 340 גרם כל אחד.
•  2 עגבניות קטנות– 100 גרם כל אחת.
•  1/4 ראש שום – 6 יחידות – 24 גרם סה"כ.
•  1 רסק עגבניות קטן– 100 גרם.
•  1 כפית מלח דל נתרן – 10 גרם.
•  1 כפית סוכר דמררה גדושה – 12 גרם .
•  2 כפיות מרק עוף גדושות – 11 גרם כל כפית.
•  1 כפית פפריקה מתוקה – 4 גרם.
•  1/2 כפית פפריקה חריפה – 2 גרם.
•  1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
•  3 כפות שמן זית – 10 גרם כל כף.
•  6 ספלים מים – 250 גרם כל ספל.




אופן הכנה                                                                               

חיתוך
חותכים את הצלי כתף לקוביות גדולות  4X3 ס"מ.
בצל חותכים לקוביות קטנות.
2 תפוחי אדמה – חותכים לריבועים 1.5X1.5 ס"מ, תפוח אדמה השלישי - לגרד בפומפייה בחלק העבה.
עגבניות – חותכים לקוביות קטנות.
שום – לכתוש.

בישול
מחממים סיר על אש גבוהה, מוסיפים את השמן וחצי כפית מלח, מערבבים ומוסיפים את חתיכות הבשר, מטגנים למשך כ 5 דקות, תוך כדי ערבוב כך שהבשר משחים מכל צידיו.

מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את הבצל ומערבבים למשך כ 10 דקות.
מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים. בישול למשך כ 3 דקות.
מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים. בישול למשך כ 10 דקות.
מוסיפים עוד 2 כוסות מים, סוכר, פלפל שחור גרוס ומערבבים. בישול למשך כ 10 דקות.

מוסיפים עוד 2 כוסות מים, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מרק עוף ומערבבים. בישול למשך כ 10 דקות.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים למשך כ 15 דקות.
מוסיפים את התפוח אדמה המגורר ואת עלה הדפנה, וממשיכים בישול  למשך כ 30 דקות.

מוציאים את עלה הדפנה, מוסיפים את רסק העגבניות וחצי כפית המלח הנותרת וממשיכים בישול למשך כ 10 דקות אחרונות.
מסירים מהאש ומגישים.
 
המתכון מתאים להכנת 8 מנות.
ניתוח תזונתי למנה 
ערכים למנה.
קלוריות: 340 קק"ל.
פחמימות: 31 גר'.
חלבונים: 30.7 גר'.
שומנים: 10.3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנת פחמימה,
½1 מנות חלבון,
מנת שומן. 
בתאבון