Facebook

מרק עדשים כתומות עם טופו

מתכונים

מרק עשיר בטעמו. הערך התזונתי הגבוה של העדשים ותוספת החלבון והסידן מהטופו הופכים את המנה הזו למאוזנת מבחינת כמות החלבון והפחמימות. המתכון מתאים למטרת: ירידה במשקל, ספורטאים, עלייה במסת השריר. מתאים לטבעונים ונטול גלוטן. 
מצרכים                                                                                   

•  ספל עדשים כתומות– 260 גרם.
•  1 בצל גדול -  290 גרם.
•  טופו – 200 גר'.
•  2 כפות שמן זית.
•  כפית מלח.
•  ¼ כפית פלפל שחור.
•  ¼ כפית כורכום.
•  ¼ כפית חוויאג' לבישול.
•  4 כוסות מים רותחים.




אופן הכנה                                                                               

משרים את העדשים בקערת מים למשך שעה.

לאחר ההשריה, מרתיחים בסיר 4 כוסות מים, לאחר ההרתחה מוסיפים את העדשים וכף שמן זית, מנמיכים לחום בינוני וממשיכים לבשל כ - 30 דקות.

בינתיים קוצצים את הבצל  ומטגנים על מחבת עם כף שמן זית, תוך כדי ערבוב, את הבצל עד אשר יזהיב כ- 3-5 דקות.

חותכים את הטופו לקוביות בגודל  1x1 ס"מ. 

לאחר 30 דקות של בישול העדשים על חום בינוני, מוסיפים מלח, תבלינים, בצל מטוגן ואת קוביות הטופו. מערבבים וממשיכים בישול על חום בינוני למשך כ- 10 – 15 דקות נוספות.

ניתן לשנות את כמות התבלינים על פי טעם אישי. 

מסירים מהאש, מחכים שהמרק יתקרר מעט ומגישים.
 
המתכון מתאים להכנת 5 מנות.
ניתוח תזונתי למנה 
ערכים למנה.
קלוריות: 284 קק"ל.
פחמימות: 36 גר'.
חלבונים: 21/5 גר'.
שומנים: 6 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנת פחמימה,
מנת חלבון,
מנת שומן. 
בתאבון