מצרכים:
• אפונה יבשה חצויה - 350 גר'.
• בצל – 240 גר'.
• 4 שיני שום.
• כמון - כף ורבע.
• חצי כפית בהרט.
• 1/8 כפית פלפל שחור גרוס.
• עלי פטרוזילה - 10 גר'.
• 3 שיני הל.
• מלח - כפית ורבע.
• כף שמן זית.
• 6 כוסות מים.
אופן הכנה
קוצצים דק את הבצל ( מומלץ במעבד מזון).
מחממים מחבת על אש גבוהה, מרססים 5 גרם תרסיס שמן זית, מטגנים את הבצל תוך ערבוב עד אשר מזהיב.
מוסיפים שיני שום כתוש, כמון, בהרט, פלפל שחור גרוס. מערבבים כמה שניות. מוציאים מן האש את המחבת. אוספים את הבצל לאזור קטן במחבת, מכניסים בתוכו את שיני הל ומניחים בצד.
מחממים סיר, מרססים 5 גרם שמן זית, מוסיפים את אפונה ומערבבים כדקה שתיים.
מוסיפים לסיר את הבצל, 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם כ 50 דקות.
קוצצים דק את הפטרוזיליה.
מוסיפים מלח ופטרוזיליה. מערבבים וממשיכים בישול למשך כ 10 דקות.
טוחנים במעבד מזון מחצית מתכולת המרק עד לקבלת מרקם קטיפתי.
מחזירים את המרק הטחון לסיר ומערבבים עם שאר המרק.
מוזגים ובתאבון.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.