Facebook

אחד מהמאכלים המזוהים עם חג הפסח הוא המצה בריי. במקור מתכון של מצות טבולות בביצים ומטוגנות בשמן. 

אם אתם רוצים לציין וליהנות ממטעמי החג - במידה ובאופן בריא, הרי שהגרסה הזו בהחלט יכולה להוות תחליף ראוי ומאוזן מבחינה תזונתית = יחס פחמימה / חלבון ושומן.  

מקווה שימצא חן גם בעינכם. 
חג פסח שמח. 
מצרכים                                                                                      

• 3 מצות.
• 2 ביצים.
• 3 פרוסות גבנ"צ 9%.
• 150 גרם קוטג' 5%.
• 1/2 צרור פטרוזילה – עלים בלבד. 
• 1/8 פלפל שחור גרוס.
• 1/4 כפית מלח.
• תרסיס שמן זית ( שווה לכמות של כף ).



אופן הכנה                                                                                   

לחמם מראש תנור על 170 מעלות.
להרטיב את המצות היטב ולפורר גס. לערבב בקערה קטנה את הביצים עם 2 כפות מים.

לחתוך את הגבנ"צ לקוביות קטנות. לקצוץ את עלי הפטרוזיליה.

בקערה גדולה:
לערבב את כל הרכיבים.
לרסס מעט תרסיס שמן בתבנית קטנה, הניח את הבלילה ולשטח אותה. לרסס מעל מעט תרסיס שמן.

להכניס לתנור למשך כ 45-50 דקות. להוציא ולהגיש. 

***אנחנו הכנו בתבנית בצורת לב - לקבלת 4 מנות שוות, מומלצת תבנית עגולה או מרובעת. 


המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
ערכים למנה.
קלוריות: 226 קק"ל.
פחמימות: 20.1 גר'.
חלבונים: 15 גר'.
שומנים: 9.5 גר'.
מנה מחושבת כ - 
כמנת פחמימה
3/4 מנת חלבון

מנות שומן.

ניתוח תזונתי למנה
בתאבון


מצה בריי בתנור