Facebook

תחליפי מזונות

תחליפי חלב / גבינות 

מזון תאור המנה גר'
     
גבינות רכות    
גבינה לבנה 5% 1/2 קופסה 125
גבינה לבנה עיזים 5% - 100
גבינת קוטג' 5% 1/2 קופסה 125
גבינת סימפוניה 5% 1/2 קופסה 100
גבינה לבנה 3% 1/2 קופסה 125
גבינת קוטג' 3% 1/2 קופסה 125
גבינת לאבנה עיזים 3% 1/2 קופסה 125
גבינה לבנה 1/2%    1/2 קופסה 125
גבינת קוטג' 1/2% 1/2 קופסה 100
     
גבינות קשות    
גבינה בולגרית 5% 1/2 כוס קוביות 65
גבינה צפתית עיזים מעודנת 5% 1/2 קופסה 100
גבינה  צפתית עיזים 5% 1/3 קופסה 83
גבינה צהובה 9% 2 פרוסות 50
גבינה צהובה 5% 2 פרוסות 50
     
מוצרי חלב ניגר    
יוגורט טבעי 3% גביע גדול 200
יוגורט טבעי 1.5% גביע גדול 200
יוגורט טבעי 0% גביע גדול 200
חלב 3% כוס 250
חלב 1% כוס 250
 
 
תיאור מנה: 120 – 80 קק"ל, כ – 12 גר' חלבון, תכולת שומן משתנה. 
• מוצרי חלב עשויים להכיל פחמימות בכמויות משתנות, חלב, יוגורט, גיל ומעדני חלב מכילים כמות רבה יותר של פחמימות. גבינות ובעיקר גבינות קשות מכילות כמות קטנה של פחמימות. 

• גבינות קשות כגון: גבינה בולגרית וגבינה צפתית, מכילות כמות נתרן גבוהה, לכן לא  מומלץ לצרוך אותן בכמות גדולה. 

• קבוצת תחליפי החלב מהווה מקור לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, סידן, אבץ, ויטמין A וויטמין D.
החלב מכיל 2 סוגים עיקריים של חלבונים: מי הגבינה – WHEY, כ – 20% וקזאין כ – 80%  מכלל החלבון.
גבינות מכילות בעיקר קזאין ( חלבון חלב ) ועשירות בחומצות אמינו מסועפות, לאוצין, איזולאיצין וואלין ( BCAA ),  אשר תורמות לבנייה והתאוששות השרירים ממאמצים גופניים.

מומלץ לשים לב: