• מוצרי חלב עשויים להכיל פחמימות בכמויות משתנות, חלב, יוגורט, גיל ומעדני חלב מכילים כמות רבה יותר של פחמימות. גבינות ובעיקר גבינות קשות מכילות כמות קטנה של פחמימות. 
• גבינות קשות כגון: גבינה בולגרית וגבינה צפתית, מכילות כמות נתרן גבוהה, לכן לא  מומלץ לצרוך אותן בכמות גדולה. 
• קבוצת תחליפי החלב מהווה מקור לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, סידן, אבץ, ויטמין A וויטמין D.
החלב מכיל 2 סוגים עיקריים של חלבונים: מי הגבינה – WHEY, כ – 20% וקזאין כ – 80%  מכלל החלבון.
גבינות מכילות בעיקר קזאין ( חלבון חלב ) ועשירות בחומצות אמינו מסועפות, לאוצין, איזולאיצין וואלין ( BCAA ),  אשר תורמות לבנייה והתאוששות השרירים ממאמצים גופניים.