הכנת הברוקולי:
לשטוף את הברוקולי בשלמותו. למלא ¾ סיר במים, להביא לרתיחה
מלאה ולהכניס הברוקולי בשלמותו, כאשר התפרחת בתוך המים והגבעול
מופנה כלפי מעלה. להמשיך בישול במצב רתיחה למשך כ- 7דקות.
להעביר את הברוקולי לאמבט מים וקרח, לחכות מעט שיתקרר
ולחתוך את הפרחים באופן גס.
הכנת אטריות הפסטה:
להרתיח כ- 3 ליטר מים בסיר גדול ( אפשר גם להשתמש במים שרתחו בקומקום). לאחר שהמים רתחו
יש להנמיך את האש ללהבה בינונית, בשלב זה יש להכניס את הפסטה ולבשלה למשך כ- 12 דקות
עד לכדי ריכוך ולסנן.
בקערה נפרדת:
לערבב קלות את הפסטה, הקוטג' ורסק העגבניות ביחד.
להוסיף את הברוקולי והמלח ולערבב בעדינות על מנת שהברוקולי לא יאבד את צורתו.
אפייה בתנור:
להעביר את תכולת הקערה לתבנית ( רצוי לתבנית פיירקס עגולה ) ולהכניסה לתנור אשר חומם מראש
ל- 180 מעלות, למשך כ- 25 דקות.
יש להוציא את התבנית, להניחה בצד למשך מספר דקות, על מנת שהלזניה תצטנן ולהגיש.
המתכון מתאים להכנת 6 מנות אישיות.
זמן הכנה משוער: כ - 40 דקות.
טיפ- העברת הברוקולי לאמבט מי קרח תשמר את צבעו וצורתו.