Facebook

לביבות סלק וגזר ללא גלוטן

מתכונים

תחליף טעים למנת הפחמימה בתפריט שלכם. מתאימה לתהליך ירידה במשקל, חיטוב הגוף ולספורטאים אשר רוצים לגוון את מנות הפחמימה בתפריט שלהם. 
מצרכים                                                                                   

•  250 גרם סלק סלק - לקלף בפומפייה גסה. 
•  200 גרם גזר - לקלף בפומפייה גסה. 
•  125 גרם בצל – 1 בצל – לקצוץ  ( מומלץ במעבד מזון ).
•  20 גרם פטרוזיליה – ½ צרור רק עלים.
•  55 גרם קמח ללא גלוטן – 2.5 כפות גדושות.
•  3 כפות זרעי פשתן – 30 גרם.
•  ¼ כפית קארי או חוואיג' או כמון ( מה שאוהבים ).
•  ½ כפית מלח.


אופן הכנה                                                                               

מחממים מראש תנור על 175 מעלות.
מערבבים בקערה עמוקה את כל הרכיבים ( מומלץ ללוש עם היד )
מכינים 10 כדורים, מועכים אותם לצורת קציצה.
שמים בתבנית נייר אפיה ומרססים מעל שמן זית. מניחים את הלביבות על התבנית.
מכניסים לתנור לאפיה של כ 15 דקות, הופכים את הלביבות וממשיכים באפיה ל כ – 10-15 דקות.
מוציאים מהתנור. מומלץ לקרר כרבע שעה ולהגיש.

המתכון מתאים להכנת 10 לביבות. 
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 72 קק"ל.
פחמימות: 12.2 גר'.
חלבונים: 2.1 גר'.
שומנים: 1.6 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה.
בתאבון