כולנו אוכלים בחוץ, באירועים, לשם גיוון או לפעמים מתוך אילוץ.
למרבה הפלא, אכילה בחוץ מהווה עבור אנשים אשר רוצים לשמור על המשקל אתגר רציני, לעיתים עד כדי כך שאנשים מוותרים על אירועים חברתיים, רק על מנת להישמר מפני אכילת יתר או מבצעים פעולות "חירום" כגון קיזוז קלוריות במשך היום לפני הארוחה או ביום שלאחר האירוע.
אכילה בחוץ היא מיומנות שכדאי לפתח, קל לעשות זאת, כל מה שצריך הם מודעות ותכנון מראש.
כאשר אני מדבר על מיומנות, כוונתי היא, לאכילה מבוקרת, מספקת אשר מסתיימת בהרגשה שאכלתם כמות נכונה עבור הגוף שלכם וסיימתם את הארוחה שבעים לחלוטין!
שני דגשים עיקריים שחשוב לשים אליהם לב:
1. כאשר אנו רעבים אנו נוטים לאכול יתר על המידה.
2. כאשר אנו מיובשים אנו נוטים לאכול יתר על המידה, הסיבה, לרוב אנו מתרגמים צמא כתחושת רעב.
נניח שמדובר בארוחת ערב, היות ורוב האנשים אוכלים ארוחה בשרית בצהריים וארוחה יותר חלבית בערב, מומלץ להחליף ביום זה בין הארוחות. אכלו בצהריים סלט ירקות עם ביצה / גבינה ולחם והשאירו את מנת הבשר / דג לארוחת הערב.
לפני הארוחה מה לא לעשות – לא לקזז קלוריות ולא לוותר על ארוחות ביום הזה.
אכלו כחצי שעה לפני הארוחה – הכוונה אינה לארוחה שלמה, אלא לארוחה קלה אשר תותיר אתכם לא מלאים אך גם לא רעבים. לדוגמה: פרוסת לחם עם מריחה של גבינה או טחינה / גביע יוגורט / תפוח.
תשתו לפני הארוחה - מומלץ לשתות ספל מים לפחות.
במידה ומדובר במסעדה שהתפריט בה אינו מוכר לכם, נסו לאתר את התפריט באינטרנט, היום לרוב המסעדות יש אתר ובו מפורסם גם התפריט של המסעדה. נסו לאתר מראש את המנה אותה תזמינו.
בזמן הארוחה אכלו לאט! תיהנו מהמזון.
אכילה בקצב מהיר מדי עשויה להותיר אתכם בתחושה של חוסר סיפוק.
חלבון - כאשר תגיעו אל המסעדה תנסו לבחור מנה אשר תכיל יותר חלבון ופחות פחמימות, למשל מנה של דג או בשר עם ירקות. לחלבון יש אפקט שובע ממושך יותר.
פחמימות - קחו בחשבון שמזונות כגון פסטה, אורז, תפו"א ובטטה, נוטים להכיל שומן סמוי ( במידה ומכינים אותם עם כמות שמן גדולה ) אשר אינו נראה לעין. אורז אשר מוכן עם כמות גדולה של שמן למשל עשוי להכיל פי שניים וחצי יותר קלוריות מאורז ביתי. אכלו ממזונות אלו במידה.
קינוח – מומלץ לחלוק. לגבי סוג הקינוח, עדיף כמובן קינוח עם כמות קלוריות קטנה ככל הניתן, למשל, סורבה במקום גלידה, אך אל תגבילו את עצמכם, תזמינו את הקינוח שאתם אוהבים, קחו בחשבון שלא צריך לסיים אותו.
משקה אלכוהולי – מומלץ להסתפק בכוס יין אחת.
במידה ואתם רוצים לבחור מנה אשר אהובה עליכם מאד, אשר אינכם מרשים לעצמכם לאכול בתדירות גבוהה, תזמינו אותה, גם אם מדובר במנה עתירת קלוריות.
התחושה שאתם צריכים לסבול על מנת לרדת במשקל לחלוטין מיותרת ורק תקלקל לכם בהמשך הדרך, אל תצברו חסכים רגשיים כלפי מזון.
הדרך הנכונה לחיים בריאים אך מאוזנים היא להרשות לעצמנו מדי פעם לאכול גם מזון עתיר קלוריות.
לאחר הארוחה
גם אם יצאתם מארוחה ואתם מרגישים שאכלתם יתר על המידה, אל תתרגשו. לא עשיתם שום דבר שאינו הפיך.
תמשיכו את שגרת יומכם, שמרו על התפריט שלכם, ללא קיזוז קלוריות ובצעו פעילות גופנית.
גם אם מדובר בחריגה של 1000 - 500 קלוריות, הגוף שלכם יתאזן תוך יומיים.
קיזוז קלוריות רק יגרום לגוף שלכם להיכנס לסטרס מיותר.