חג השבועות הינו חג הביכורים ונהוג לאכול בו מאכלי חלב ודבש עוד משלהי ימי הביניים.
מתכונים רבים אשר מכילים מוצרי חלב עשויים להכיל כמויות גדולות של קלוריות. נכון שמוצרי חלב עשירים בחלבונים, אך המתכונים לחג עשירים גם בפחמימות, שומן ונתרן. מומלץ לתכנן את האכילה בחג ( בעיקר למכורים למוצרי חלב ).
טיפים לשמירה על המשקל
1. מומלץ לאכול כמות גדולה של ירקות בחג, קחו בחשבון שהמילה סלט מזוהה עם דיאטה ושמירה על המשקל, אך לא בהכרח! מנת סלט ירקות יכולה להגיע בקלות ל – 600 עד 700 קק"ל, איך? כל כף רוטב מכילה כ – 90 קק"ל, תפנקו עם אגוזים וצנוברים, קצת טחינה והרי לכם סלט שמכיל אמנם כמות קלוריות קטנה מהירקות אך כמות שומן גדולה מכל מה שנלווה לירקות... אז בחג, להרבות בצריכת ירקות, סלטים, אנטי פסטי, מאודים ואפילו מוקפצים או צרובים על מחבת, אבל עם כמות קטנה של שמן או רטבים למיניהם.
2. הפכו את מתכוני החג למתכונים מופחתים בקלוריות על ידי שימוש במוצרי חלב בעלי אחוז שומן נמוך. שמנת ניתן להמיר בלבן 3%, גבינה צהובה 28% ניתן להמיר בגבינה 9% ( לא מעז להציע 5% ), גבינות קוטג' או גבינות לבנות המופיעות במתכונים ניתן להמיר לגבינות בעלות 5% - 3. בבחירת יוגורט להכנת עוגות וקינוחים ניתן להשתמש ביוגורט בעל 1.5% שומן.
3. גבינה הינה חומר גלם מעולה להכנת מטבלים. קחו גבינת קוטג' או כל גבינה לבנה "משעממת" תוסיפו תבלינים כגון: פפריקה אדומה, זעתר, נענע, בזיליקום, סחוג ותשדרגו את הגבינה למטבל טעים ומעניין.
4. כמו בכל חג, גם בחג השבועות אל תצאו מהמסגרת של ארוחות מסודרות. תכננו את ארוחות החג באופן כזה שלפחות כשעתיים לפני כל ארוחה תהיה ארוחת ביניים, כגון כריך או חטיף או מנת פרי.
5. במידה ומדובר בארוחת חג בשעות הצהריים, לא משנה כמה אכלתם, מומלץ להקפיד על אכילת ארוחת הערב, אפילו שתהיה קטנה בסוף היום. אל תדאגו, את הקלוריות העודפות תשרפו על ידי פעילות גופנית.
6. בארוחת החג, תסדרו לעצכם צלחת מזון ותעמדו בה!
מחקרים מראים שכאשר כמות המזון שאנו אוכלים נתפסת כגדולה, נחוש תחושת שובע מוקדמת יותר. תכינו לעצמכם צלחת עם המזונות האהובים עליכם, במידה כמובן. לכו על עיקרון ה - 1/3.
שליש צלחת עם מנת פסטה, לידה מנת פשטידה ולידה למשל, עוד מנת קיש. לירקות תכינו צלחת נוספת, נפרגן להם. הכנה שכזו תורמת לתכנון מראש של הארוחה, במקום לאכול מנה קטנה של פסטה ולאחר מכן מנה קטנה של פשטידה ולאחר מכן מנה קטנה של קיש ולאחר מכן... הבנתם?
טיפ לשמירה על פעילות מעיים תקינה
לרגישים לנושא, עודף סידן יכול לגרום או להחמיר עצירות, לכן מומלץ להוסיף סיבים תזונתיים למתכונים שלכם. תוספת של בנפייבר למשל עשויה לתרום לפעילות מעיים סדירה מבלי לשנות באופן משמעותי את הטעם או את המרקם של המתכון שלכם.
טיפ לשמירה על לחץ הדם
עודף נתרן אינו מומלץ באופן כללי ובטח שלא למי שסובל מיתר לחץ דם. שימוש בגבינות מופחתות נתרן, כגון גבינת ריקוטה או גבינת טוב טעם עשוי להטיב עם לחץ הדם שלכם.