Facebook

לאוהבי הבשר, המתכון הבא בהחלט בשבילכם!!! מנה של טעמים עזים בשילוב מרקם בשרי דומיננטי!  מנה גם חגיגית וגם עשירה בחלבון וברזל!  
מצרכים                                                                                   

לבשר
•  נתח סינטה עגל – 500  גרם - טרי.
•  2 כפות דבש.
•  3 כפות סויה דל נתרן.
•  2 כפות שמן זית.
•  ¼ כוס מיץ לימון טרי.
•  כפית פלפל שחור גרוס.
•  1/2 כפית מלח גס.

לסלט
•  כוס גרעיני רימון – 160 גרם.
•  לימון – לסחוט.
•  בצל קטן – 60 גרם – לפרוס לטבעות דקות.
•  לאוהבי חריפות מודגשת: 1 פלפל ירוק חריף. לאוהבי חריפות עדינה: 1/3 פלפל ירוק חריף – לפרוס לטבעות דקות.
•  ½ צרור עלי כוסברה – להפריד את העלים ולא לקצוץ.
•  שן שום גדולה – 5 גרם - לכתוש.
•  2 כפות שמן זית.
•  ½ כפית סוכר חום.
•  קמצוץ מלח.
•  קמצוץ פלפל שחור גרוס.


אופן הכנה                                                                               

מערבבים בקערה את כל רכיבי הסלט.

יש להניח את נתח הסינטה מחוץ למקרר כשעה. למשוך בשמן את הנתח מכל צידיו, לתבל במלח ובפלפל ולהניח בצד לכ- 10 דקות.

לחמם מחבת כבדה על חום גבוה ורק כשהמחבת לוהטת להוסיף את הסינטה לצריבה מכל צדיו כדקה- שתיים.

מניחים על הנתח את הלימון, הדבש והסויה ומגלגלים את הנתח בנוזל כדקה מכל כיוון.

מוציאים את הסינטה מניחים על קרש חיתוך. את הרוטב שנשאר במחבת מעבירים לכלי קטן.

פורסים את הסינטה לרצועות דק ככל האפשר בעזרת סכין חדה נגד כיוון סיבי הבשר, ואת הפרוסות חותכים לרצועות עבות.

מניחים את הבשר על הסלט בקערה ומעליו יוצקים את הרוטב.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות. 
ערכים למנה.
קלוריות: 380 קק"ל.
פחמימות: 16.5 גר'.
חלבונים: 40 גר'.
שומנים: 16.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
2 מנות חלבון

מנת שומן.

ניתוח תזונתי למנה 
בתאבון


טטאקי סינטה עם רימונים