Facebook
שלום לכולם,
ההנחיות התזונתיות הנוגעות למשבר הקורונה, מתייחסות לעובדה שחדרי הכושר סגורים.
הנחיות אלו אינן רלוונטיות לאלו מכם אשר מתאמנים בבית ואשר מראש ניתנה להם תכנית אימונים המותאמת לסוג המכשור הזמין להם.
 
רוב ההנחיות בלשון זכר אך מתייחסות לשני המינים.
 
 
 
מדוע יש לשנות את היחס לתפריט היומי?
האימון בחדר הכושר מגרה את הגוף שלנו ומשנה את המטבוליזם שלנו  - ניצול קלוריות להתפתחות רקמת שריר ופחות קלוריות מופנות אל רקמת השומן.
 
יחד עם זאת לא כל המתאמנים צריכים לשנות את התזונה  שלהם באותו האופן.
 
ההנחיות מתייחסות לשני תרחישים עיקריים - הראשון, עליה במסת השריר, השני, ירידה באחוזי השומן. 

מעבר להנחיות הללו ההנחיות, הינכם מוזמנים לקבוע פגישת התאמה אישית, בקליניקה או On Line.

 
נתחיל במתאמנים אשר מגיעים לחדר הכושר למטרת עליה במסת השריר.
על פי השיטה שלנו, לכל מתאמן ניתן תפריט המחושב לפי הבדיקה המטבולית שביצע.
על פי בדיקה זו מחושב תפריט ליום אימון וליום ללא אימון.
 
קלוריות  - ההנחיה כרגע הינה לנהוג תמיד לפי התפריט ליום ללא אימון  - גם בימים בהם תבצעו אימון בבית – גם אם מדובר באימון עצים.
 
הסיבה – אימון בבית אינו משתווה לאימון בחדר הכושר, אשר מציע מגוון זוויות עבודה / מכשירים, לאימון השרירים ובחירת משקלי עבודה שאינה מוגבלת.
אימון בבית, בהנחה שיש לכם ציוד בסיסי ( או שאתם חסרי ציוד ) מתבסס בדרך כלל על משקל הגוף, אשר אינו ניתן לשינוי והתאמה לטווחי חזרות ספציפיים – לרוב אנו מתפשרים על טווח החזרות ועל מגוון תרגילים מוגבל.

לפיכך, הגירוי לגדילת מסת השריר באימונים בחדר הכושר יהיה משמעותי לאין ערוך מאשר הגירוי אשר מתקבל מהאימון הביתי.
 
העודף הקלורי אשר קיבלתם אינו רלוונטי ולכן אכלו לפי תרחיש יום ללא אימון.
 
פחמימות - התפריט כולו מחושב באופן שיאפשר התאוששות גם בימים ללא אימון ולכן גם בימים אלו  תצמצמו את כמות הפחמימות בארוחות העיקריות ל – 150 גר'. לדוגמה: מי שאמור לאכול 250 גר' פסטה או אורז, יפיחת את הכמות ל - 150 גר' פסטה או אורז - לאחר בישול כמובן. 
תמירו לחמניות ופיתות ללחם קל ותצמצמו צריכת פירות ל - 2  מנות פרי בלבד.
 
חלבונים – מומלץ לשמור על מנת חלבון גבוהה לתמיכה במסת השריר הקיימת ( עד כמה שניתן ). יחד עם זאת צורכי החלבון שלכם ירדו בתקופה זו. מומלץ להפחית את מנות הבשר ל – 150 גר' למנה. בנוסף, במידה ובתפריט שלכם יש יותר מארבע מנות חלבון, אתם יכולים להפחית מנת חלבון אחת ליום  - לדוגמה: סקופ חלבון  / גביע יוגורט /  גביע קוטג'.
 
טבעונים – אל תפחיתו מנות חלבון כגון יוגורט מועשר בחלבון או טופו. הפחתת מזונות כגון קטניות וקינואה תגרום להפחתת חלבון בתפריט היומי.
 
שומנים – בתקופה זו, על מנת לשמור על אחוז שומן נמוך ככל שניתן, מומלץ להוריד שקדים ואגוזים מהתפריט. כמו כן אכלו לא יותר מכף טחינה גולמית וכף שמן זית ליום.
 
למי שרוצה לבצע המרות  - מצורף קישור לדף תחליפי מזון באתר. בדף זה תוכלו למצוא טבלאות המרות + חוברת תחליפי מזון להורדה + הנחיות והסברים לבסיס החלפת מזונות.

 
נמשיך במתאמנים שמגיעים לחדר הכושר למטרת הפחתת אחוז השומן.
קלוריות - התפריטים שלכם מחושבים עם גרעון קלורי. יחד עם זאת העובדה שאתם מבצעים אימון כוח משתקפת בחישוב הקלורי ולכן מומלץ עדיין לבצע קיזוז קלורי עדין.
מבחינה קלורית  - נהגו לפי תפריט יום ללא אימון בכל הימים.
 
פחמימות – למי שמתאמן פעמיים / שלוש בשבוע אין צורך לבצע קיזוז של מזונות עמילניים כגון לחם, פסטה ואורז. מומלץ להפחית את כמות הפירות למנת פרי אחת ביום. מי מכם שמתאמן יותר משלוש פעמים  - מומלץ להפחית מנת פחמימה אחת ליום  = 2 פרוסות לחם קל / 2 כפות אורז. מומלץ להיעזר בדף תחליפי מזונות באתר. 
 
חלבונים – חד משמעית לא להפחית את הכמות היומית.
 
שומנים – בתקופה זו, על מנת לשמור על אחוז שומן נמוך ככל שניתן, מומלץ להוריד שקדים ואגוזים מהתפריט. כמו כן אכלו לא יותר מכף טחינה גולמית וכף שמן זית ליום.








אנו מקווים שתפיקו מתקופה זו את המירב, שמרו על מוטבציה ובצעו את האימון הטוב והאיכותי ביותר שביכולתכם.
 

הנחיות למשבר הקורונה  - תזונה

לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום