דג דניס- יש לבקש ממוכר הדגים ניקוי מעצמות / מפולט.
סלרי- לשטוף ולחתוך ברוחב של 1.5 ס"מ.
גזר- לשטוף, לקלוף ולחתוך בצורת משולש- ברוחב של 1.5 ס"מ.
בצל- לחתוך לקוביות גדולות.
שום- לפרוס לפרוסות דקיקות.
אפייה בתנור:
לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה: סלרי, גזר, בצל, שום.
למרוח כל חתיכת דג דניס משני צידיו, במעט שמן ( לקחת בחשבון שיספיק לכל 6 היחידות ) ו פלפל
שחור גרוס. בצד החתוך של כל חתיכת דג ( שאינו העור) יש לפזר את המלח בכמות שווה.
להניח את הדג המתובל על ירקות השורש. על כל דג יש להניח ענף טימין.
להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 17 דקות אפייה (מומלץ במצב של גריל עליון ).
חשוב לא לפתוח את התנור לפני תום 17 הדקות.
להוציא מהתנור ולהגיש חם.
טיפ- רצוי לחתוך את הסלרי, הגזר והבצל באותו גודל כך שהאפייה תהיה אחידה.
המכון מתאים להכנת 6 מנות אישיות.
זמן הכנה משוער: כ - 25 דקות.