Facebook

גריסי פנינה ופטריות בנוסח פיקנטי

מתכונים

אם אתה אוהבים בישול בייתי ( אבל בטעם גורמה ), המתכון הזה בשבילכם. דרושה השקעה, אבל התוצאה בהחלט שווה. המתכון מתאים ל: ירידה במשקל, ספורטאים, עלייה במסת השריר.
מצרכים                                                                                   

•  כוס גריסי פנינה – 175 גרם.
•  2 בצלים קטנים – 160 סך  גרם
•  3 יח' פטריות מלך היער -  סך 140 גרם.
•  סלסלת פטריות שמפיניון -  200 גרם.
•  3 יחידות שום – סך 12 גרם
•  ½ כפית פפריקה מתוקה.
•  ¼ כפית לפלפל שחור.
•  ¼ כפית מלח דל נתרן.
•  1 כף שמן זית.




אופן הכנה                                                                               

הכנה מראש: להשרות במים את גריסי הפנינה למשך כ- 5 שעות.  חותכים את הבצלים לריבועים קטנים. קוטשים את השום. חותכים את שני סוגי הפטריות לפרוסות עגולות.

במחבת רחבה:
לחמם אש גבוהה, כשהמחבת חם להניח את השמן ומיד את הבצל, לערבב ולטגן למשך כ 5 דקות עד אשר מזהיב. מוסיפים את השום, את הפטריות וממשיכים טיגון למשך כ 10 דקות ולערבב מדי פעם.

סיר:
לחמם על אש גבוהה, לרסס במעט תרסיס שמן להעביר את תכולת המחבת. מוסיפים את התבלינים, מערבבים כדקה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומיד גם 1 כוס מים רותחים, מערבבים וסוגרים במכסה למשך כ 10 דקות. פותחים ומוסיפים 1.5 כוס מים רותחים, מכסים שוב למשך 10 דקות נוספות.  אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים, עד שהגריסים יתרככו.
מוציאים מן האש, מניחים בצד למשך כ 5 דקות. פותחים את המכסה... וטיפ: מערבבים היטב  שכן כל הטעמים נמצאים בתחתית, יאמי J

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
ניתוח תזונתי למנה / קציצה
ערכים למנה.
קלוריות: 208 קק"ל.
פחמימות: 42.5 גר'.
חלבונים: 6.8 גר'.
שומנים: 1.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
3 מנת פחמימה.
בתאבון